Agregat typu monoblok i split w komorach chłodniczych. Jakie są różnice?

inowroclaw.info.pl 1 tydzień temu

Inwestując w pierwszą komorę chłodniczą dla swojego biznesu, klient może czuć się dość zagubiony. Oczywiście, specjaliści zajmujący się tą dziedziną z chęcią odpowiedzą na każde pytanie, ale doskonale rozumiemy, iż możesz chcieć zaczerpnąć nieco wiedzy jeszcze przed kontaktem z firmą usługową. Dlatego też przygotowaliśmy mały poradnik, w którym przeprowadzimy Cię przez temat agregatów znajdujących się w komorach chłodniczych. Czym jest komora chłodnicza? Zanim przejdziemy do agregatów, zacznijmy od samego początku, czyli od wyjaśnienia, czym w ogóle jest komora chłodnicza. Jest to specjalistyczny system zaprojektowany do przechowywania produktów w niskich temperaturach, co pozwala na zachowanie ich świeżości i jakości przez dłuższy czas. Na system ten składa się wiele elementów, takich jak obudowa, przewody, rurociągi odporne na działanie czynników chemicznych, agregaty czy automatyka. Komory chłodnicze mają swoje zastosowanie głównie w gastronomii, gdyż służą do przechowywania takich produktów spożywczych jak nabiał, mięso, owoce morza, ryby, owoce, warzywa itp. Produkty te gwałtownie tracą świeżość w wyższych temperaturach, co wpływa na ich wartości odżywcze i smak, a w dalszej perspektywie zwyczajnie się psują. i są niezdatne do spożycia. Oprócz produktów ściśle związanych z branżą spożywcza, towary, które wymagają składowania w niskich temperaturach należą m.in. leki

Idź do oryginalnego materiału