Faszerowany szczupak w galarecie wykonany przez Zabielanki z Zabiela wygrał Bitwę Regionów
 
 
 
 
 
 
 
Bitwa Regionów, II etap VII edycji Konkursu Kulinarnego dla Kół Gospodyń Wiejskich w Podlaskiem rozstrzygnięty.
Podczas konkursu potrawy zaprezentowało 13 Kół Gospodyń Wiejskich. Województwo podlaskie w Finale Ogólnopolskim reprezentować będzie KGW „Zabielanki w Zabielu” z powiatu monieckiego. Panie przygotowały „Faszerowanego szczupaka z Biebrzy w lekkiej galaretce podanego z sosem tatarskim”.
Uroczystego otwarcia wydarzenia w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Krzysztofa Kluka w Rudce dokonali wiceminister rolnictwa Lech Antoni Kołakowski, wicewojewoda podlaska Bogusława Szczerbińska oraz podlascy parlamentarzyści.
 
 
 
 

 3 lat temu
                                                    3 lat temu
                    













