Jadłospis 16.09.2024- 22.09.2024 roku

2 dni temu

I- Dieta podstawowa.

II- Dieta łatwostrawna.

V- Dieta łatwostrawna bogatobiałkowa.

VI- Dieta cukrzycowa- dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów.

DZIEŃ 16.09.2024

ŚNIADANIE

OBIAD

KOLACJA

I

Zupa mleczna gotowana z pł. owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

kiełbasa parówkowa 100g

musztarda porcyjna 20g

miód 1szt- 25g

sałata 6g

kiełki 4g

Zupa ogórkowa gotowana 300g

sos boloński gotowany 100g

makaron gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

jabłko 150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

polędwica drobiowa 50g

ser topiony 1szt

pomidor 50g

roszponka 6g

II kolacja- sok buraczany- 1szt-300ml

II

Zupa mleczna gotowana z pł owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

parówki delikatesowe 100g

miód 1szt- 25g

sałata 6g

kiełki 4g

Zupa ziemniaczana dieta gotowana 200g

sos mięsna- jarzynowy gotowany 120g

makaron gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

jabłko 150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 50g

ser porcyjny 1szt- 16,67g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja- sok buraczany- 1szt-300ml

V

Zupa mleczna gotowana z pł owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

parówki delikatesowe 100g

blok szynkowy 25g

miód 1szt- 25g

sałata 6g

kiełki 4g

jogurt owocowy 1szt- 150g

Zupa ziemniaczana dieta gotowana 300g

sos mięsna- jarzynowy 120g

makaron gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

jabłko 150g

jogurt naturalny 1szt- 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 75g

ser porcyjny 1szt- 16,67g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja- sok buraczany- 1szt-300ml

VI

Zupa mleczna gotowana z pł owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

parówki delikatesowe 100g

blok szynkowy 50g

sałata 6g

kiełki 4g

Zupa ziemniaczana dieta gotowana 300g

sos mięsna- jarzynowy gotowany 120g

makaron pełnoziarnisty gotowany 150g

maślanka 1szt- 400ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

polędwica drobiowa 75g

ser porcyjny 1szt- 16,67g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja- jogurt naturalny- 1szt-200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny:ZBOŻA, JAJA, MLEKO, SELER

DOBOWE ZESTAWIENIE WARTOŚCI SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry (g)

Białka (g)

Sól (g)

Sód (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10805 2577 93,2 41,12 295,96 108,55 96,37 9,79 3 26,35 239,5

II

10424 2486 86,21 41,56 299,02 105,98 91,42 8,44 3 23,04 224

V

11675 2785 96,21 48,16 331,75 137,61 110,62 10,01 3 23,49 266,5

VI

10418 2485 95,77 49,58 237,98 69,46 118,29 10,09 2 23,46 268

DZIEŃ 17.09.2024

ŚNIADANIE

OBIAD

KOLACJA

I

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

szynka złota z indyka 25g

ser tartar 1szt- 20g

papryka świeża 60g

kiełki 4g

Zupa kapuśniak z białej kapusty gotowany 300g

pieczeń wieprzowa 65g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

sałatka śledziowa 100g

sałata 6g

śliwki 120g

II kolacja- tubka owsiana- 1szt-170g

II

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka złota z indyka 25g

ser tartar 1szt- 20g

kiełki 4g

jabłko 150g

Zupa marchwiowa dieta 300g

szynka gotowana 65g

sos pietruszkowy 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka grodziska 25g

ser homo 50g

pomidor 100g

sałata 6g

II kolacja- tubka owsiana 1szt-170g

V

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka złota z indyka 50g

ser tartar 1szt- 20g

kiełki 4g

jabłko 150g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa marchwiowa dieta gotowana 300g

szynka gotowana 65g

sos pietruszkowy 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

ser owocowy 1szt-150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka grodziska 50g

ser homo 50g

pomidor 100g

sałata 6g

II kolacja- tubka owsiana 1szt-170g

VI

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka złota z indyka 50g

ser tartar 1szt- 20g

kiełki 4g

jabłko 150g

Zupa marchwiowa dieta gotowana 300g

szynka gotowana 65g

sos pietruszkowy 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok pomidorowy 1szt-330ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka grodziska 50g

ser homo 50g

pomidor 100g

sałata 6g

II kolacja- kefir 1szt-250g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny:ZBOŻA, JAJA, MLEKO, SELER

DOBOWE ZESTAWIENIE WARTOŚCI SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry (g)

Białka (g)

Sól (g)

Sód (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

11181 2666 97,98 39,37 352,43 99,91 94,24 14,05 6 30,81 232,44

II

10155 2425 83,74 40,22 333,07 96,85 88,44 7,49 3 25,29 205,5

V

11641 2780 97,14 48,94 368 129,85 111,69 8,84 4 25,29 247,5

VI

9919 2368 83,14 42,17 313,02 88,99 100,92 10,55 4 32,44 247,5

DZIEŃ 18.09.2024

ŚNIADANIE

OBIAD

KOLACJA

I

Zupa mleczna gotowana z pł kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

salceson 25g

ser twarogowy 70g

mix sałat 12g

kiełki 4g

Rosół z makaronem gotowany 300g

udko z kurczaka pieczone 100g

sałatka z kukurydzy, papryki kons ogórka kons 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynka z kurcząt 50g

dżem 1szt- 25g

gruszka 150g

roszponka 6g

II kolacja- ser owocowy 1szt-150g

II

Zupa mleczna gotowana z pł kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynkowa wieprzowa 25g

ser twarogowy 70g

mix sałat 12g

kiełki 4g

Rosół z makaronem gotowany 300g

udko z kurczaka gotowane100g

sos koperkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka z kurcząt 50g

dżem 1szt- 25g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja- ser owocowy 1szt-150g

V

Zupa mleczna gotowana z pł kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynkowa wieprzowa 50g

ser twarogowy 70g

mix sałat 12g

kiełki 4g

jogurt naturalny 1szt-200g

Rosół z makaronem gotowany 300g

udko z kurczaka gotowane 100g

sos koperkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany 120g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka z kurcząt 75g

dżem 1szt- 25g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja- ser owocowy 1szt-150g

VI

Zupa mleczna gotowana z pł kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynkowa wieprzowa 50g

ser twarogowy 70g

mix sałat 12g

kiełki 4g

Rosół z makaronem gotowany 300g

udko z kurczaka gotowane 100g

sos koperkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok buraczany 1szt-300ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka z kurcząt75g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny:ZBOŻA, JAJA, MLEKO, SELER

DOBOWE ZESTAWIENIE WARTOŚCI SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry (g)

Białka (g)

Sól (g)

Sód (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

11364 2710 90,84 38,38 306,87 105,11 127,47 6,56 3 25,99 370,35

II

10125 2415 78,21 37,33 273,08 91,27 122,85 6,43 3 19,51 348,3

V

11428 2727 88,58 44,03 305,52 120,66 144,65 7,8 4 19,51 401,05

VI

9953 2374 75,66 37,26 266,36 90,29 128,28 9,17 3 26,03 388,8

DZIEŃ 19.09.2024

ŚNIADANIE

OBIAD

KOLACJA

I

Zupa mleczna gotowana z kaszką manną 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

kiełbasa żywiecka 25g

ser topiony 1szt

pomidor 50g

ogórek świeży 60g

Zupa jarzynowa 3 składnikowa gotowana 300g

gołąbki duszone 120g

sos pomidorowy gotowany 80g

ziemniaki gotowane200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

zielonogórska 25g

ser prymus smakowy 100g

papryka świeża 60g

śliwki 120g

II kolacja- sok buraczany 1szt-300ml

II

Zupa mleczna gotowana z kaszką manną 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka złota z indyka 25g

miód 1szt- 25g

pomidor 50g

sałata 6g

Zupa jarzynowa 3 składnikowa gotowana 300g

schab gotowany 65g

sos pomidorowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

zielonogórska 25g

ser prymus naturalny 100g

mix sałat 12g

kiełki 4g

II kolacja- sok buraczany 1szt-300ml

V

Zupa mleczna gotowana z kaszką manną 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka złota z indyka 50g

miód 1szt- 25g

pomidor 50g

sałata 6g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa jarzynowa 3 składnikowa gotowana 300g

schab gotowany 65g

sos pomidorowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

ser owocowy- 1szt-150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

zielonogórska 50g

ser prymus naturalny 100g

mix sałat 12g

kiełki 4g

II kolacja- sok buraczany 1szt-300ml

VI

Zupa mleczna gotowana z kaszką manną 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka złota z indyka 75g

pomidor 50g

sałata 6g

Zupa jarzynowa 3 składnikowa gotowana 300g

schab gotowany 65g

sos pomidorowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

kisiel gotowany z jabłkiem b/c 120g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

zielonogórska 50g

ser prymus naturalny 100g

mix sałat 12g

kiełki 4g

II kolacja- kefir 1szt-250g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny:ZBOŻA, JAJA, MLEKO, SELER

DOBOWE ZESTAWIENIE WARTOŚCI SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry (g)

Białka (g)

Sól (g)

Sód (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

11130 2653 98,58 56,02 365,23 108,2 88,87 7,06 2 26,87 221,43

II

10396 2482 92,06 51,44 331,51 87,17 95,6 7,02 4 18,64 207,43

V

11879 2836 105,42 60,17 366,46 120,17 118,85 8,32 4 18,64 248,93

VI

10029 2393 93,48 53,71 294,6 66,01 108,57 8,06 4 23,98 262,43

DZIEŃ 20.09.2024

ŚNIADANIE

OBIAD

KOLACJA

I

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

ser homo 100g

pomidor 50g

roszponka 6g

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami 300g

ryba gotowana w sosie greckim 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

galaretka owocowa 125g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

pasta z ryby wędzonej 100g

dżem 1szt- 25 g

ogórek kiszony 50g

mix sałat 12g

II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g

II

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

ser homo100g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami 300g

ryba gotowana w sosie jarzynowym 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

galaretka owocowa 125g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

pasta z sera twarogowego 100g

dżem 1szt- 25g

mix sałat 12g

II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g

V

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

polędwica drobiowa 25g

ser homo100g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

jogurt owocowy 1szt

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami 300g

ryba gotowana w sosie jarzynowym 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

galaretka owocowa 125g

budyń gotowany z czarną porzeczką 120g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

pasta z sera twarogowego 100g

szynkowa wieprzowa 25g

dżem 1szt- 25g

mix sałat 12g

II kolacja- jogurt naturalny 1sz-200g

VI

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

polędwica drobiowa 25g

ser homo100g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami 300g

ryba gotowana w sosie jarzynowym 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok buraczany 1szt-300ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

pasta z sera twarogowego 100g

szynkowa wieprzowa 50g

mix sałat 12g

II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny:ZBOŻA, JAJA, MLEKO, SELER

DOBOWE ZESTAWIENIE WARTOŚCI SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry (g)

Białka (g)

Sól (g)

Sód (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

11279 2694 92,96 40,09 319,43 91,29 120,58 7,27 4 26,09 309,36

II

9422 2250 65,43 36,63 286,12 86,76 105,97 4,71 3 19,2 231,62

V

10754 2568 72,96 41,21 328,61 125,45 126,64 6,32 3 21,6 274,87

VI

9514 2270 63,86 36,73 285,35 92,85 118,72 8,22 3 25,72 265,62

DZIEŃ 21.09.2024

ŚNIADANIE

OBIAD

KOLACJA

I

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

salceson 25g

ser tartar 1szt- 20g

ogórek konserwowy 50g

kiełki 4g

Barszcz gotowany z ziemniakami 300g

kotlet mielony 65g

kapusta biała zasmażana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 20ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynka złota z indyka 25g

sałatka jarzynowa z fasolą 100g

sałata 6g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

II

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka szlachecka 25g

ser tartar 1szt-20g

pomidor 100g

kiełki 4g

Barszcz gotowany z ziemniakami dieta 300g

schab gotowany 65g

sos śmietanowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka złota z indyka 25g

sałatka jarzynowa dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

V

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka szlachecka 50g

ser tartar 1szt-20g

pomidor 100g

kiełki 4g

jogurt naturalny 1szt-200g

Barszcz gotowany z ziemniakami dieta 300g

schab gotowany 65g

sos śmietanowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany 120g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka złota z indyka 50g

sałatka jarzynowa dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

VI

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka szlachecka 50g

ser tartar 1szt-20g

pomidor 100g

kiełki 4g

Barszcz gotowany z ziemniakami dieta 300g

schab gotowany 65g

sos śmietanowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

maślanka 1szy- 400ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka złota z indyka 50g

sałatka jarzynowa dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny:ZBOŻA, JAJA, MLEKO, SELER

DOBOWE ZESTAWIENIE WARTOŚCI SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry (g)

Białka (g)

Sól (g)

Sód (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10132 2414 103,02 36,54 296,59 68,89 74,12 9,36 4 32,92 289,35

II

9068 2164 78,33 32,7 287,25 61,51 81,25 8,71 4 28,9 250,97

V

10349 2470 88,73 39,4 320,24 90,9 101,05 10,31 5 28,9 305,22

VI

9518 2271 82,26 36,63 281,79 60,44 100,55 10,66 4 34,42 279,97

DZIEŃ 22.09.2024

ŚNIADANIE

OBIAD

KOLACJA

I

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb graham 130g

kiełbasa z pieca 25g

ser twarogowy 70g

ogórek kwaszony 50g

papryka świeża 60g

Zupa ziemniaczana gotowana 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos potrawkowy gotowany 80g

marchew z groszkiem mrożona gotowana 120g

ryż gotowany na sypko 150g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

polędwica drobiowa 50g

dżem 1szt- 25g

pomidor 50g

roszponka 6g

II kolacja- jogurt owocowy 1szt-150g

II

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

zielonogórska 25g

ser twarogowy 70g

sałata 6g

kiełki 4g

Zupa ziemniaczana gotowana 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos potrawkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ryż gotowany na sypko 150g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 50g

dżem 1szt- 25g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja- jogurt owocowy 1szt-150g

V

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

zielonogórska 50g

ser twarogowy 70g

sałata 6g

kiełki 4g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa ziemniaczana gotowana 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos potrawkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ryż gotowany na sypko 150g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z malinami 120g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 75g

dżem 1szt- 25g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja- jogurt owocowy 1szt-150g

VI

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

zielonogórska 50g

ser twarogowy 70g

sałata 6g

kiełki 4g

Zupa ziemniaczana gotowana 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos potrawkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ryż gotowany na sypko g

sok buraczany 1szt-300ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

polędwica drobiowa 75g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja- kefir 1szt-250g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny:ZBOŻA, JAJA, MLEKO, SELER

DOBOWE ZESTAWIENIE WARTOŚCI SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry (g)

Białka (g)

Sól (g)

Sód (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

8598 2052 52,76 28,36 293,93 75,11 95,72 5,59 2 25,29 231,5

II

8160 1948 51,39 26,55 280,93 69,95 91,15 5,75 3 18,69 231

V

9493 2266 61,79 33,22 316,17 100,56 112,78 7,4 3 20,36 281,25

VI

7854 1874 48,4 26,55 271,12 66,82 102,68 8,78 3 23,76 260
Idź do oryginalnego materiału