Podstawą doboru sprzętu jest prosty przelicznik – jedna standardowa filiżanka lub kubek to około 200 ml płynu. Oznacza to, iż z jednego litra wody obsłużymy 5 osób. jeżeli organizujemy szkolenie dla 50 uczestników i zakładamy, iż podczas krótkiej przerwy każdy zechce napić się herbaty lub kawy sypanej, potrzebujemy urządzenia o pojemności użytkowej minimum 10 litrów, dostępnej od ręki.
Warto jednak zawsze zachować margines bezpieczeństwa na poziomie 15-20%. Profesjonalny warnik dostępny np. w e-sklepie Gastromix to inwestycja, która na pewno sprosta szczytowemu zapotrzebowaniu. jeżeli lokal obsługuje grupy autokarowe lub duże wesela na 100 osób, model 20-litrowy może okazać się absolutnym minimum, aby zapewnić płynny serwis bez konieczności nerwowego dolewania zimnej wody i czekania na jej zagotowanie w trakcie trwania imprezy.
Charakter wydarz












