Medale dla rawickiego kefiru, masła i "krówki"

1 miesiąc temu
Zdjęcie: foto OSM Rawicz


Gala Polskiego Kongresu Serowarskiego to uroczyste zakończenie corocznego Polskiego Kongresu Serowarskiego. Jest to najważniejszy moment tego wydarzenia, podczas którego wręczane są nagrody w prestiżowych konkursach branżowych, takich jak:

  • Konkurs Sera "Good Cheese"

  • Konkurs "Smakuje Dzieciom"

  • Wyróżnienia "Ekoinwestor w Przemyśle Spożywczym"

  • Nagroda "Ambasador Polskiego Sera" (lub inne honorowe wyróżnienia).

Gala stanowi symboliczny finał kongresu, podsumowujący dyskusje i spotkania przedstawicieli polskiej branży mleczarskiej i serowarskiej. To ważne wydarzenie dla całego sektora mleczarstwa w Polsce. Uczestniczyła w nim także Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Rawiczu. Do domu nie wróciła z pustymi rękami.

Rawicka "krówka" prawie najlepsza

Na gali rozdano medale konkursu Good Cheese. Sery ocenili profesjonaliści – szefowie kuchni, którzy kierując się swoją wiedzą i doświadczeniem wskazali zwycięzców. W kategorii ser do wypieków srebrny medal zdobył serek śmietankowy "Krówka" produkowany przez Okręgową Spółdzielnię Mleczarską w Rawiczu.

Dzieci doceniły lokalne produkty

"Smakuje Dzieciom" to natomiast konkurs, w którym to najmłodsi konsumenci oceniają nadesłane produkty. I ci również docenili rawickie wyroby.

W kategorii "Orzeźwienie na medal" brązowy medal przyznano za kefir OSM w Rawiczu, a w kategorii "Czysta etykieta" (czyli minimalistyczny i naturalny skład) - złoty medal otrzymało rawickie masło.

https://rawicz24.pl/praca/nowy-sklep-na-mapie-rawicza-co-w-nim-kupimy/RIYjOVoZc0DPXmPZMqvV
Idź do oryginalnego materiału