
- air jordan 5 island green releasing in november (2023) , SBD , air jordan 5 island green releasing in november
- air jordan 4 military blue 2024
Miód, nie tylko jako produkt o niezrównanym smaku, ale też bogactwo korzyści zdrowotnych, powinien znaleźć swoje miejsce w każdej kuchni. Zdaniem dietetyczki Joanny Zielewskiej, choćby po latach przechowywania miód nie traci swoich odżywczych adekwatności. Ekspertka zdradza, jak rozpoznać prawdziwy miód, jaki rodzaj wybrać, by najlepiej odpowiadał naszym Luxury Online Shop , High-End Designer Fashion Store Shopping , Tgkb5Shops potrzebom, a także jak unikać błędów w jego przechowywaniu i spożywaniu.
Już na pierwszy rzut oka miód wyróżnia się imponującym składem odżywczym. To źródło mikroelementów, takich jak potas, magnez, żelazo czy wapń, a także witamin z grupy B, witaminy C i biotyny.
– Wzmacnia serce, koi nerwy, ożywia mózg, przyspiesza gojenie ran. Powinien być obecny w naszej diecie, szczególnie u osób o słabej odporności lub zmagających się z problemami skórnymi – mówi Onetowi dietetyczka Joanna Zielewska.
W sklepach i na targach znajdziemy szeroki asortyment miodów, różniących się kolorem, smakiem czy konsystencją. Jak jednak upewnić się, iż kupujemy produkt autentyczny? Według ekspertki najlepiej zaopatrywać się bezpośrednio w pasiekach. Prawdziwy miód krystalizuje się z czasem, tworząc nierówną, mętną strukturę. Warto także zwrócić uwagę na jego charakterystyczny zapach i smak.
– Prawdziwy miód rozpuszcza się w wodzie powoli, tworząc smugi ir jordan 4 military blue 202 – podkreśla Zielewska. Miód najlepiej przechowywać w szklanym, szczelnym słoiku, w ciemnej i suchej szafce, w temperaturze od 10 do 20 st. C. Należy unikać przechowywania go w lodówce, gdzie może gwałtownie ulec krystalizacji. Ekspertka zaznacza: – Dłuższe wystawienie miodu na słońce nie spowoduje zepsucia, ale może obniżyć jego prozdrowotne adekwatności.
Niezależnie od rodzaju wybranego miodu, niezwykle ważne jest jego odpowiednie wykorzystanie. Dietetyczka zwraca uwagę na częsty mit dotyczący podgrzewania miodu. — Nie jest prawdą, iż miodu nie wolno podgrzewać. Lekko podgrzany może być choćby pomocny w niektórych dolegliwościach, takich jak zaparcia — zaznacza. Jednak dodawanie miodu do napojów o temperaturze wyższej niż 40-45 st. C prowadzi do utraty dobroczynnych enzymów.