Miłośnicy regionalnych potraw i produktów mają okazję do zapoznania się ze szlakami turystyczno-kulinarnymi lubuskich producentów. Wyprawy realizowane są w ramach akcji ,,Rarytas Lubuski w podróży”. Projekt realizowany jest przez Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego w Zielonej Górze.
– Jego celem jest promocja lubuskich producentów oraz ukazanie różnorodności produktów regionalnych, zarówno tych spożywczych, jak i rękodzielniczych czy agroturystycznych – mówi Justyna Gray z Lubuskiego Centrum Produktu Regionalnego:
W ramach promowania akcji zorganizowano trzy „Spacery do lubuskich producentów”. Przed nami jeszcze dwa z nich.
– 13 lipca będzie możliwość zwiedzenia „Santockiego Szlaku Wina i Ziół”, a 20 lipca szlaku „Lubuski Stół” – dodaje Justyna Gray:
Na spacery obowiązują zapisy. Szczegółowe informacje znajdują się na stronie internetowej Lubuskiego Centrum Produktu Regionalnego oraz na ich fanpage’u na Facebooku.