Degustacja lokalnych produktów, warsztaty kulinarne, prezentacja rękodzieła oraz zwiedzanie zabytkowych wnętrz pałacowych - to głównie atrakcje dzisiejszego (17.05) jarmarku w Galerii Spichlerz w Pałacu w Wysokiej.
- Bardzo dbamy o jakość wyrobów. Sentencja naszego gospodarstwa mówi, iż zdrowie zaczyna się tam, gdzie początek ma nasze mleko - mówi Aneta Pająk producent serów z Koziej Fermy Wysoka. - Sery kozie są bardzo zdrowe, bardzo smaczne. Mamy przekrój serów od świeżych, delikatnych po sery dojrzewające. Są również jogurty, mleko, pasty, sery w zalewach, sery do smażenia. dla wszystkich znajdzie się coś smacznego. Sami hodujemy krowy, sami je karmimy zdrowymi, świeżymi paszami. Dbamy o zwierzęta od samego porodu do momentu, kiedy można uzyskać od nich mleko. Wiec dla mnie ten proces produkcji sera zaczyna się bardzo wcześnie.W otoczeniu XVIII wiecznego pałacu odwiedzający mogą również spróbować wielu lokalnych specjałów o prozdrowotnym działaniu. - Mamy nalewkowcierki na bolące stawy, na żylaki i pajęczaki, olej świętojański. Na robaki orzech, kurki, octy żywe. Do tego mamy syropy wszelkiego typu. Naprawdę…Wielki jarmark produktów regionalnych w Pałacu w Wysokiej

Zdjęcie: Wielki jarmark produktów regionalnych w Pałacu w Wysokiej - [fot: Grzegorz Frankowski]
- Strona główna
- Imprezy
- Wielki jarmark produktów regionalnych w Pałacu w Wysokiej
Powiązane
Lublin: konik na biegunach na cześć Michała Hochmana
1 godzina temu
Festiwal Opole 2025 – jubileusze i powroty do amfiteatru
2 godzin temu
Muzyczne kalendarium – 12 czerwca
7 godzin temu
Nie żyje Brian Wilson, twórca The Beach Boys
10 godzin temu
Nie maleje zainteresowaniem sławskim festiwalem piosenki
10 godzin temu
Ruszają letnie pływalnie
10 godzin temu
Polecane
Francuzi łapią się za głowę. Tak nazwali Lewandowskiego
36 minut temu