Degustacja lokalnych produktów, warsztaty kulinarne, prezentacja rękodzieła oraz zwiedzanie zabytkowych wnętrz pałacowych - to głównie atrakcje dzisiejszego (17.05) jarmarku w Galerii Spichlerz w Pałacu w Wysokiej.
- Bardzo dbamy o jakość wyrobów. Sentencja naszego gospodarstwa mówi, iż zdrowie zaczyna się tam, gdzie początek ma nasze mleko - mówi Aneta Pająk producent serów z Koziej Fermy Wysoka. - Sery kozie są bardzo zdrowe, bardzo smaczne. Mamy przekrój serów od świeżych, delikatnych po sery dojrzewające. Są również jogurty, mleko, pasty, sery w zalewach, sery do smażenia. dla wszystkich znajdzie się coś smacznego. Sami hodujemy krowy, sami je karmimy zdrowymi, świeżymi paszami. Dbamy o zwierzęta od samego porodu do momentu, kiedy można uzyskać od nich mleko. Wiec dla mnie ten proces produkcji sera zaczyna się bardzo wcześnie.W otoczeniu XVIII wiecznego pałacu odwiedzający mogą również spróbować wielu lokalnych specjałów o prozdrowotnym działaniu. - Mamy nalewkowcierki na bolące stawy, na żylaki i pajęczaki, olej świętojański. Na robaki orzech, kurki, octy żywe. Do tego mamy syropy wszelkiego typu. Naprawdę…Wielki jarmark produktów regionalnych w Pałacu w Wysokiej
7 miesięcy temu
Zdjęcie: Wielki jarmark produktów regionalnych w Pałacu w Wysokiej - [fot: Grzegorz Frankowski]
- Strona główna
- Imprezy
- Wielki jarmark produktów regionalnych w Pałacu w Wysokiej
Powiązane
W niedzielę miejska wigilia na deptaku
1 godzina temu
Anyma łączy siły z gwiazdą „K-popowych łowczyń demonów”
2 godzin temu
Polecane
Syn Maradony szczerze o Zielińskim. "Zaskakuje mnie"
26 minut temu
Związek Piłki manualnej w Polsce potępia mowę nienawiści
35 minut temu
Skandaliczne sceny w Holandii. Masowa bójka na murawie
47 minut temu
Industrial / Ambient / Electronic • Re: Rome
47 minut temu















