II edycja Festiwalu Mikołaja Reja rozpoczyna się w Siennicy Różanej. To niezwykła okazja, by połączyć pasję do literatury, muzyki i kulinariów.
CZYTAJ: Studenci mają swoje święto. Dziś początek Lublinaliów
– Ten festiwal ma stanowić taką afirmację życia – mówi Agnieszka Woźniak, dyrektor Centrum Kultury w Siennicy Różanej. – Postawiliśmy sobie cel, ponieważ chcielibyśmy znaleźć polski odpowiednik dla określenia „slow life”. W tym roku kontynuujemy tradycję kulinarnych tematów. Czyli gośćmi będą specjaliści od potraw, szczególnie od tych XVI-wiecznych. Wyjątkowym gościem będzie potomek słynnego patrona, czyli sam osobiście Mikołaj Rey.
Pełny program trzydniowego Festiwalu można znaleźć na stronie internetowej Centrum Kultury w Siennicy Różanej i na Facebooku.
ZuS / opr. LisA
Fot. Festiwal Mikołaja Reja