Bakterie Salmonella i Escherichia coli w partii tatara wołowego

zambrow.org 2 miesięcy temu

Państwowej Inspekcja Sanitarna poinformowała o wykryciu bakterii Salmonella i Escherichia coli (STEC) w badanych próbkach tatara wołowego z określonej poniżej partii. Spożycie produktu zanieczyszczonego pałeczkami Salmonella i Escherichia coli (STEC) wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego. Szczegóły dotyczące produktu: Nazwa produktu: Tatar wołowy, 200 g Numer partii: 1801207 Termin przydatności do spożycia: 12.07.2024 Producent: Zakłady Mięsne Łuków S.A. ul. Przemysłowa 15, 21-400 Łuków, weterynaryjny numer identyfikacyjny PL 06110266 WE Producent uruchomił już procedurę wycofania kwestionowanej partii z obrotu. UWAGA: Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem! W przypadku wystąpienia niepokojących objawów po spożyciu partii wyżej wymienionego produktu, należy skontaktować się z lekarzem.

Idź do oryginalnego materiału