GIS ostrzega: Bakterie w śledziach! Ich spożycie może wywołać chorobę

mylomza.pl 1 tydzień temu
W wyniku działań Inspekcji Weterynaryjnej stwierdzono obecność bakterii Listeria monocytogenes w określonej poniżej partii śledzia z porem. Spożycie żywności zanieczyszczonej Listeria monocytogenes może prowadzić do choroby zwanej listeriozą. Szczegóły dotyczące produktu

Nazwa produktu: Śledź z porem, 3000 g oraz 1000 g

Numer partii: 27.11.2024

Termin przydatności do spożycia: 25.12.2024

Producent: Zakład PERŁA S.C., 80-209 Chwaszczyno, Miszewko 18, weterynaryjny numer identyfikacyjny 22051807


Działania podjęte przez przedsiębiorców i organy urzędowej kontroli

Producent po otrzymaniu informacji o stwierdzeniu obecności Listeria monocytogenes w produkcie niezwłocznie podjął działania zgodne z procedurami zakładowymi. Producent ustalił wszystkich odbiorców kwestionowanego produktu i poinformował ich o konieczności wycofania go z obrotu.

Organy Inspekcji Weterynaryjnej przeprowadziły kont
Idź do oryginalnego materiału