GIS: Wysoki poziom pozostałości pestycydu w partii fasolki Adzuki

zambrow.org 3 miesięcy temu

Na podstawie oceny ryzyka przeprowadzonej przez Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy należy uznać, iż spożycie produktu może wiązać się z zagrożeniem dla zdrowia ludzi. W wyniku działań urzędowych Państwowej Inspekcji Sanitarnej stwierdzono przekroczenie najwyższego dopuszczalnego poziomu pozostałości pestycydu - glufosynatu w określonej niżej partii fasolki Adzuki. Szczegóły dotyczące wycofywanej partii: Nazwa produktu: FASOLKA ADZUKI, marki GEEN ESSENCE; opakowania 1kg i 500g Numer partii/ najlepiej spożyć przed końcem: 06.2025 Data ważności jest jednocześnie numerem partii Kraj pochodzenia: Argentyna Dystrybutor: Green Essence Sp. z o.o., ul. Poznańska 20, 74-200 Pyrzyce Na podstawie oceny ryzyka przeprowadzonej przez Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy należy uznać, iż spożycie produktu może wiązać się z zagrożeniem dla zdrowia ludzi. UWAGA: Nie należy spożywać partii produktu określonej w tym komunikacie!

Idź do oryginalnego materiału