Jadłospis 02.09.2024- 08.09.2024 roku

2 tygodni temu

I- Dieta podstawowa.

II- Dieta łatwostrawna.

V- Dieta łatwostrawna bogatobiałkowa.

VI- Dieta cukrzycowa- dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów.

DZIEŃ 02.09.2024

ŚNIADANIE

OBIAD

KOLACJA

I

Zupa mleczna z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb żytni 80g

kiełbasa śląska 100g

ketchup porcyjny 20g

dżem 1szt-25g

mix sałata 12g

jabłko 150g

Zupa marchwiowa 300g

kotlet schabowy smażony 80g

surówka z kapusty czerwonej 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb żytni 80g

chleb razowy 50g

szynka złota z indyka 25g

ser tartar 1szt- 20g

pomidor 50g

kiełki 4g

II kolacja- mus owocowy 1szt-100g

II

Zupa mleczna z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

parówki delikatesowe 100g

dżem 1szt-25g

mix sałat 12g

jabłko 150g

Zupa marchwiowa dieta 300g

schab gotowany 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka złota z indyka 25g

ser tartar 1szt-20g

pomidor 50g

kiełki 4g

II kolacja- mus owocowy 1szt-100g

V

Zupa mleczna z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

parówki delikatesowe 100g

szynkowa wieprzowa 25g

dżem 1szt-25g

mix sałat 12g

jabłko 150g

jogurt owocowy 1szt-150g

Zupa marchwiowa dieta 300g

schab gotowany 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z malinami 120g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka złota z indyka 50g

ser tartar 1szt-20g

pomidor 50g

kiełki 4g

II kolacja- mus owocowy 1szt-100g

VI

Zupa mleczna z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 130g

parówki delikatesowe 100g

szynkowa wieprzowa 50g

mix sałat 12g

jabłko 150g

Zupa marchwiowa dieta 300g

schab gotowany 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok buraczany 1szt-300ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka złota z indyka 50g

ser tartar 1szt-20g

pomidor 50g

kiełki 4g

II kolacja- kefir1szt-250g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny:ZBOŻA, JAJA, MLEKO, SELER

DOBOWE ZESTAWIENIE WARTOŚCI SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry (g)

Białka (g)

Sól (g)

Sód (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

11122 2653 97,88 40,87 332,05 112 91,68 7,71 4 29,32 271,2

II

10165 2426 84,12 4034 210,82 97,24 96,73 6,67 4 22,98 249,55

V

11645 2779 91,72 4493 263,27 145,33 115,9 8,17 5 25,11 296,3

VI

9959 2377 84,71 42,66 282,43 93,04 111,01 11,13 5 33,92 303,05

DZIEŃ 03.09.2024

ŚNIADANIE

OBIAD

KOLACJA

I

Zupa mleczna z pł. kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb żytni 80g

blok szynkowy 25g

jajko gotowane 1szt

ogórek konserwowy 50g

papryka konserwowa 50g

Zupa jarzynowa 3 składnikowa 300g

pieczeń wieprzowa duszona 65g

sałatka z buraków gotowanych 120g

kasza orkiszowa gotowana150g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjna 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

polędwica drobiowa 25g

ser żółty 50g

pomidor 50g

śliwki 120g

II kolacja- tubka ryżowa 1szt-100g

II

Zupa mleczna z pł. kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

blok szynkowy 25g

jajko gotowane 1szt

sałata 6g

kiełki 4g

Zupa jarzynowa 3 skł 300g

mięso od szynki gotowane 65g

sos koperkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

kasza orkiszowa gotowana 150g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 25g

ser homo 50g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja- tubka ryżowa 1szt-100g

V

Zupa mleczna z pł. kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

blok szynkowy 50g

jajko gotowane 1szt

sałata 6g

kiełki 4g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa jarzynowa 3 skł 300g

mięso od szynki gotowane 65g

sos koperkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

kasza orkiszowa gotowana 150g

napój owocowy gotowany 200ml

ser owocowy 1szt-150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 50g

ser homo 50g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja- tubka ryżowa 1szt-100g

VI

Zupa mleczna z pł. kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 130g

blok szynkowy 50g

jajko gotowane 1szt

sałata 6g

kiełki 4g

Zupa jarzynowa 3 skł 300g

mięso od szynki gotowane 65g

sos koperkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

kasza orkiszowa gotowana 150g

maślanka 1szt-400ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 130g

polędwica drobiowa 50g

ser homo 50g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny:ZBOŻA, JAJA, MLEKO, SELER

DOBOWE ZESTAWIENIE WARTOŚCI SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry (g)

Białka (g)

Sól (g)

Sód (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

11335 2706 103,39 45,65 272 94,41 107,35 10,51 4 28,14 411,38

II

9943 2375 87,76 41,28 162,77 79,53 96,77 8 3 18,61 378,68

V

11194 2674 98,91 48,58 191 105,66 117,92 9,5 3 18,61 412,18

VI

10059 2404 87,61 43,14 216,09 65,32 110,56 7,99 3 26,91 415,18

DZIEŃ 04.09.2024

ŚNIADANIE

OBIAD

KOLACJA

I

Zupa mleczna z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb żytni 80g

szynka złota z indyka 25g

miód 1szt- 25g

pomidor 100g

kiełki 4g

Rosolnik z lanym ciastem 300g

udko pieczone z kurczaka 100g

mizeria 80g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

kiełbasa żywiecka 25g

ser porcyjny 1szt -16,67g

mix sałat 12g

gruszka 150g

II kolacja sok pomidorowy 1szt- 330ml

II

Zupa mleczna z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka złota z indyka 25g

miód 1szt- 25g

pomidor 100g

kiełki 4g

Rosolnik z lanym ciastem 300g

udko z kurczaka gotowane100g

sos cytrynowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka grodziska 25g

ser porcyjny 1szt-16,67g

mix sałat 12g

jabłko 150g

II kolacja sok pomidorowy 1szt-330ml

V

Zupa mleczna z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka złota z indyka 50g

miód 1szt- 25g

pomidor 100g

kiełki 4g

jogurt owocowy 1szt 150g

Rosolnik z lanym ciastem 300g

udko z kurczaka gotowane 100g

sos cytrynowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z malinami 120g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka grodziska 50g

ser porcyjny 1szt- 16,67g

mix sałat 12g

jabłko 150g

II kolacja sok pomidorowy 1szt-330ml

VI

Zupa mleczna z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 130g

szynka złota z indyka 75g

pomidor 100g

kiełki 4g

Rosolnik z lanym ciastem 300g

udko z kurczaka gotowane 100g

sos cytrynowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

jogurt naturalny 1szt-200g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 130g

szynka grodziska 50g

ser porcyjny 1szt- 16,67g

mix sałat 12g

jabłko 150g

II kolacja sok pomidorowy 1szt-330ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny:ZBOŻA, JAJA, MLEKO, SELER

DOBOWE ZESTAWIENIE WARTOŚCI SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry (g)

Białka (g)

Sól (g)

Sód (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

11582 2761 103,47 58,83 326,02 88,71 109,7 10,19 3 26,43 396,55

II

10961 2616 96,73 55,53 236,69 85,78 106,72 10,05 4 22,34 377,34

V

12444 2970 104,33 60,13 289,08 133,88 125,89 11,57 4 24,46 424,59

VI

11334 2706 101,11 59,9 293,33 83,74 121,63 12,27 4 33,34 432,84

DZIEŃ 05.09.2024

ŚNIADANIE

OBIAD

KOLACJA

I

Zupa z kaszką manną 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb żytni 80g

salceson 25g

ser topiony 22,5g

pomidor 50g

roszponka 6g

Zupa ziemniaczana 300g

sos myśliwski gotowany 100g

makaron gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

galaretka owocowa 125g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

polędwica drobiowa 50g

ser tartar 1szt- 20g

papryka świeża 60g

śliwki 120g

II kolacja sok buraczany 1szt-300ml

II

Zupa z kaszką manną 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g szynkowa wieprzowa 25g

dżem 1 szt-25g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

Zupa ziemniaczana dieta 300g

sos mięsno- jarzynowy gotowany 120g

makaron gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

galaretka owocowa 125g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 50g

ser tartar 1szt- 20g

sałata zielona 6g

kiełki 4g

II kolacja sok buraczany 1szt- 300ml

V

Zupa z kaszką manną 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g szynkowa wieprzowa 50g

dżem 1 szt-25g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa ziemniaczana dieta 300g

sos mięsno- jarzynowy gotowany 120g

makaron gotowany 150g

galaretka owocowa 125g

napój owocowy gotowany 200ml

ser owocowy 1szy-150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 75g

ser tartar 1szt- 20g

sałata 6g

kiełki 4g

II kolacja sok buraczany 1szt- 300ml

VI

Zupa z kaszką manną 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 130g szynkowa wieprzowa 75g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

Zupa ziemniaczana dieta 300g

sos mięsno- jarzynowy gotowany 120g

makaron pełnoziarnisty gotowany 150g

kisiel z jabłkiem b/c gotowany 120g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 130g

polędwica drobiowa 75g

ser tartar 1szt- 20g

sałata 6g

kiełki 4g

II kolacja kefir 1szt- 250g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny:ZBOŻA, JAJA, MLEKO, SELER

DOBOWE ZESTAWIENIE WARTOŚCI SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry (g)

Białka (g)

Sól (g)

Sód (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10051 2397 79,67 37,86 276,2 96,44 83,13 9,46 3 24,95 189,05

II

9230 2203 67,55 34,09 185,69 97,95 80,76 7,35 3 16,73 182

V

10482 2502 78,73 41,39 213,97 123,95 101,91 8,87 3 16,73 220

VI

9300 2219 68,99 36,3 242,39 68,36 95,81 8,46 2 25,72 232

DZIEŃ 06.09.2024

ŚNIADANIE

OBIAD

KOLACJA

I

Zupa mleczna z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb żytni 80g

pasta z ryby wędzonej 100g

ogórek kiszony 50g

papryka konserwowa 50g

Zupa koperkowa z ziemniakami 300g

śledź w śmietanie 120g

surówka z marchwi 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

ser homo 100g

miód 1szt-25g

pomidor 50g

sałata 6g

II kolacja tubka owsiana 1szt-170g

II

Zupa mleczna z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

pasta z sera twarogowego 100g

mix sałat 12g

kiełki 4g

Zupa koperkowa z ziemniakami 300g

pulpety z ryby dieta gotowane 70g

sos pomidorowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

ser homo 100g

miód 1szt-25g

pomidor 50g

sałata 6g

II kolacja tubka owsiana 1szt-170g

V

Zupa mleczna z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

pasta z sera twarogowego 100g

szynka szlachecka 25g

mix sałat 12g

kiełki 4g

jogurt owocowy 1szt-150g

Zupa koperkowa z ziemniakami 300g

pulpety z ryby dieta gotowane 70g

sos pomidorowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany 120g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

ser homo 100g

blok szynkowy 25g

miód 1szt-25g

pomidor 50g

sałata 6g

II kolacja tubka owsiana 1szt-170g

VI

Zupa mleczna z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 130g

pasta z sera twarogowego 100g

szynka szlachecka 25g

mix sałat 12g

kiełki 4g

Zupa koperkowa z ziemniakami 300g

pulpety z ryby dieta gotowane 70g

sos pomidorowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok buraczany 1szt-300ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 130g

ser homo 100g

blok szynkowy 50g

pomidor 50g

sałata 6g

II kolacja jogurt naturalny 1szt-200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny:ZBOŻA, JAJA, MLEKO, SELER

DOBOWE ZESTAWIENIE WARTOŚCI SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry (g)

Białka (g)

Sól (g)

Sód (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10788 2572 88,75 40,87 313,83 94,23 113,41 26,03 10 27,15 274,72

II

9230 2203 62,47 33,32 219,88 74,58 99,9 4,65 4 19,14 214,01

V

10677 2549 71,3 38,63 266,1 118,79 119,64 6,39 4 19,59 258,62

VI

9840 2350 67,87 38,02 282,09 85,22 116,51 9,04 4 30,93 260,87

DZIEŃ 07.09.2024

ŚNIADANIE

OBIAD

KOLACJA

I

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb żytni 80g

szynka złota z indyka 25g

jajko gotowane 1szt

ogórek świeży 60g

roszponka 6g

Zupa wiedeńska 300g

schab gotowanych 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

brukselka mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynkowa wieprzowa 25g

sałatka jarzynowa 100g

sałata 6g

II kolacja ser owocowy 1szt- 150g

II

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka złota z indyka 25g

jajko gotowane 1szt

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

Zupa wiedeńska 300g

schab gotowany 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynkowa wieprzowa 25g

sałatka jarzynowa d. 100g

sałata 6g

II kolacja ser owocowy 1szt-150g

V

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka złota z indyka 50g

jajko gotowane 1szt

pomidor koktajlowy50g

roszponka 6g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa wiedeńska 300g

schab gotowany 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z malinami 120g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynkowa wieprzowa 50g

sałatka jarzynowa d. 100g

sałata 6g

II kolacja ser owocowy 1szt-150g

VI

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 130g

szynka złota z indyka 50g

jajko gotowane 1szt

pomidor koktajlowy50g

roszponka 6g

Zupa wiedeńska 300g

schab gotowany 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

kefir 1szt-250g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 130g

szynkowa wieprzowa 50g

sałatka jarzynowa d. 100g

sałata 6g

II kolacja sok pomidorowy 1szt-330ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny:ZBOŻA, JAJA, MLEKO, SELER

DOBOWE ZESTAWIENIE WARTOŚCI SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry (g)

Białka (g)

Sól (g)

Sód (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

9897 2362 89,66 33,47 278,51 59,09 93,16 6,75 4 30,66 439,7

II

9175 2190 80,41 32,12 190,9 61,31 85,71 5,38 4 21,35 420,2

V

10666 2546 90,86 38,82 236,84 101,91 105,84 6,93 5 23,02 473,95

VI

9197 2197 77,13 31,57 258,17 51,87 94,01 10,36 5 35,94 461,7

DZIEŃ 08.09.2024

ŚNIADANIE

OBIAD

KOLACJA

I

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb żytni 130g

polędwica drobiowa 25g

ser twarogowy 70g

ogórek kiszony 50g

papryka konserwowa 50g

Barszcz z ziemniakami 300g

kotlet mielony smażony 65 g

surówka z selera i jabłka 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

kiełbasa żywiecka 25g

dżem 1szt-25g

pomidor 100g

kiełki 4g

II kolacja jogurt naturalny 1szt-200g

II

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

polędwica drobiowa 25g

ser twarogowy 70g

mix sałat 2g

jabłko 150g

Barszcz z ziemniakami dieta 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos śmietanowy gotowany 80g

mieszanka 3 skł gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka szlachecka 25g

dżem 1szt-25g

pomidor 100g

kiełki 4g

II kolacja jogurt naturalny 1szt-200g

V

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

polędwica drobiowa 50g

ser twarogowy 70g

mix sałat 12g

jabłko 150g

jogurt owocowy 150g

Barszcz z ziemniakami dieta 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos śmietanowy gotowany 80g

mieszanka 3 skł gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany 120g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka szlachecka 50g

dżem 1szt-25g

pomidor 100g

kiełki 4g

II kolacja jogurt naturalny 1szt-200g

VI

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 130g

polędwica drobiowa 50g

ser twarogowy 70g

mix sałat 12g

jabłko 150g

Barszcz z ziemniakami dieta 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos śmietanowy gotowany 80g

mieszanka 3 skł gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok pomidorowy 1szt-330ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 130g

szynka szlachecka 75g

pomidor 100g

kiełki 4g

II kolacja jogurt naturalny 1szt-200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny:ZBOŻA, JAJA, MLEKO, SELER

DOBOWE ZESTAWIENIE WARTOŚCI SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry (g)

Białka (g)

Sól (g)

Sód (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

9807 2339 83,41 36,86 279,71 83,58 83,22 7,01 3 28,66 232,87

II

8474 2023 55,08 29,52 176,39 86,43 89,45 5,33 3 16,32 218,22

V

9875 2358 62,58 34,09 222,17 130,3 109,8 7 3 16,77 261,97

VI

8615 2057 52,93 29,74 256,71 65,64 103,56 11,22 3 30,57 253,22
Idź do oryginalnego materiału