Jadłospis 06.01.2025- 12.01.2025roku

6 dni temu

I- Dieta podstawowa.

II- Dieta łatwostrawna.

V- Dieta łatwostrawna bogatobiałkowa.

VI- Dieta cukrzycowa- dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów.

Dzień 06.01.2025

Śniadanie Obiad Kolacja
I Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb graham 130g

kiełbasa parówkowa 100g

musztarda porcyjna 15g

miód porcyjny 25g

sałata zielona 6g

kiełki 4g

Zupa ziemniaczana gotowana 300g

sos boloński gotowany 100g

makaron gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

jabłko 150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

polędwica drobiowa 50g

ser topiony 1szt-22,5g

pomidor 50g

roszponka 6g

II kolacja – sok buraczany 1szt-300ml

II Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

parówki 100g

miód porcyjny 25g

sałata 6g

kiełki 4g

Zupa ziemniaczana gotowana, dieta 300g

sos mięsno- jarzynowy gotowany 120g

makaron gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

jabłko 150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 50g

ser porcyjny 1szt-16,67g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja – sok buraczany 1szt-300ml

V Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

parówki 100g

miód 25g

blok szynkowy 25g

sałata 6g

kiełki 4g

jogurt owocowy 1szt-150g

Zupa ziemniaczana, dieta gotowana 300g

sos mięsno- jarzynowy gotowany 120g

makaron gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

jogurt naturalny 1szt- 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 75g

ser porcyjny 1szt-16,67g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja – sok buraczany 1szt-300ml

VI Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

parówki 100g

blok szynkowy 50g

sałata 6g

kiełki 4g

Zupa ziemniaczana, dieta gotowana 300g

sos mięsno- jarzynowy gotowany 120g

makaron pełnoziarnisty gotowany 150g

jabłko 150g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

polędwica drobiowa 75g

ser porcyjny 1szt-16,67g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety Wartość energetyczna kJ/kcal Tłuszcze (g) Kwasy tł. nasyc (g) Węglo-wodany (g) Cukry (g) Białka (g) Sól (g) Sód (mg) Błonnik (g) cholesterol (mg)
I 9761 2328 86,62 37,35 274,95 80,47 82,17 7,7 2 25,21 220,7
II 9324 2225 80,67 38,24 272,84 79,67 77,85 7,97 3 22,66 208
V 10575 2524 90,67 44,84 305,57 111,3 97,05 9,54 3 23,11 250,5
VI 9062 2162 84,13 42,32 223,73 53,43 92,17 9,42 2 25,08 249

DZIEŃ 07.01.2025

Śniadanie Obiad Kolacja
I Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

szynka złota z indyka 25g

ser tartar 20g

papryka świeża 60g

kiełki 4g

Zupa marchwiowa gotowana 300g

pieczeń wieprzowa duszona 65g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynka grodziska 25g

ser homo 50g

ogórek kons 50g

sałata 6g

II kolacja- tubka owsiana 1szt-100g

II Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka złota z indyka 25g

ser tartar 1szt- 20g

kiełki 4g

jabłko 150g

Zupa marchwiowa gotowana, dieta 300g

szynka gotowana 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 20ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka grodziska 25g

ser homo 50g

pomidor 100g

sałata 6g

II kolacja- tubka owsiana 1szt-100g

V Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka złota z indyka 50g

ser tartar 1szt- 20g

kiełki 4g

jabłko 150g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa marchwiowa gotowana, dieta 300g

szynka gotowana 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

ser owocowy 1szt-150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka grodziska 50g

ser homo 50g

pomidor 100g

sałata 6g

II kolacja- tubka owsiana 1szt-100g

VI Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka złota z indyka 50g

ser tartar 20g

kiełki 4g

jabłko 150g

Zupa marchwiowa gotowana, dieta 300g

szynka gotowana 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok pomidorowy 1szt-330ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka grodziska 50g

ser homo 50g

pomidor 100g

sałata 6g

II kolacja- maślanka 1szt-400ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety Wartość energetyczna kJ/kcal Tłuszcze (g) Kwasy tł. nasyc (g) Węglo-wodany (g) Cukry (g) Białka (g) Sól (g) Sód (mg) Błonnik (g) cholesterol (mg)
I 9699 2314 83,07 39,17 302,47 70,29 87,9 5,37 3 24,66 202,7
II 9770 2333 83,11 40,15 313,3 80,5 87,32 5,59 3 24,49 205,5
V 11256 2688 96,51 48,87 348,22 113,5 110,57 6,94 4 24,49 247,5
VI 10434 2491 86,14 43,97 318,62 95,19 107,72 10,71 4 32,44 234,5

DZIEŃ 08.01.2025

Śniadanie Obiad Kolacja
I Zupa mleczna gotowana z pł. kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

salceson 25g

ser twarogowy 70g

ogórek kiszony 50g

mix sałat 12g

kiełki 4g

Rosół gotowany z makaronem 300g

udko z kurczaka pieczone 100g

sałatka z kukurydzy, papryki kons, ogórka kons i fasoli 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynka z kurcząt 50g

dżem 25g

pomidor 50g

roszponka 6g

II kolacja- mus owocowy 1szt-100g

II Zupa mleczna gotowana z pł kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynkowa wieprzowa 25g

ser twarogowy 70g

mix sałat 12g

kiełki 4g

Rosół gotowany z makaronem 300g

udko z kurczaka gotowane 100g

sos koperkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka z kurcząt 50g

dżem 25g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja- mus owocowy 1szt-100g

V Zupa mleczna gotowana z pł kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynkowa wieprzowa 50g

ser twarogowy 70g

mix sałat 12g

kiełki 4g

jogurt naturalny 1szt-200g

Rosół gotowany z makaronem 300g

udko z kurczaka gotowane 100g

sos koperkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka z kurcząt 75g

dżem 25g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja-mus owocowy 1szt-100g

VI Zupa mleczna gotowana z pł kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynkowa wieprzowa 50g

ser twarogowy 70g

mix sałata 12g

kiełki 4g

Rosół gotowany z makaronem 300g

udko z kurczaka gotowane 100g

sos koperkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok buraczany 1szy- 300ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka z kurcząt 75g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja-jogurt naturalny 1szt-200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety Wartość energetyczna kJ/kcal Tłuszcze (g) Kwasy tł. nasyc (g) Węglo-wodany (g) Cukry (g) Białka (g) Sól (g) Sód (mg) Błonnik (g) cholesterol (mg)
I 10308 2459 84,07 34,11 266,02 70,24 117,14 6,48 3 25,64 370,35
II 9405 2244 71,76 33,13 254,1 70,29 112,,05 6,43 3 21,21 348,3
V 10708 2556 82,13 39,83 286,54 99,68 133,85 7,8 4 21,21 401,05
VI 9953 2374 75,66 37,26 266,36 90,29 128,28 9,17 3 26,03 388,8

DZIEŃ 09.01.2025

Śniadanie Obiad Kolacja
I Zupa mleczna z kaszką manna gotowana 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

kiełbasa żywiecka 25g

ser topiony 1szt-22,5g

ogórek świeży 60g

pomidor 50g

Zupa jarzynowa 3 skł gotowana 300g

gołąbki duszone 120g

sos pomidorowy 80g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

zielonogórska 25g

ser prymus smakowy 100g

papryka świeża 60g

kiełki 4g

II kolacja- sok buraczany 1szt-300ml

II Zupa mleczna z kaszką manną gotowana 300g

kawa zbożowa gotowana 200m

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka złota z indyka 25g

miód 25g

pomidor 50g

sałata 6g

Zupa jarzynowa 3 skł gotowana 300g

schab gotowany 65g

sos pomidorowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

zielonogórska 25g

ser prymus naturalny 100g

mix sałat 12g

kiełki 4g

II kolacja- sok buraczany 1szt-300ml

V Zupa mleczna z kaszką manną gotowana 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka złota z indyka 50g

miód 25g

pomidor 50g

sałata 6g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa jarzynowa 3 skł gotowana 300g

schab gotowany 65g

sos pomidorowy 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

ser owocowy 1szt-150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

zielonogórska 50g

ser prymus naturalny 100g

mix sałat 12g

kiełki 4g

II kolacja- sok buraczany 1szt-300ml

VI Zupa mleczna z kaszką manną gotowana 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka złota z indyka 75g

pomidor 50g

sałata 6g

Zupa jarzynowa 3 skł gotowana 300g

schab gotowany 65g

sos pomidorowy gotowany g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

kisiel gotowany z jabłkiem b/c 200g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

zielonogórska 50g

ser prymus naturalny 100g

mix sałat 12g

kiełki 4g

II kolacja- kefir 1szt-250ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety Wartość energetyczna kJ/kcal Tłuszcze (g) Kwasy tł. nasyc (g) Węglo-wodany (g) Cukry (g) Białka (g) Sól (g) Sód (mg) Błonnik (g) cholesterol (mg)
I 10673 2546 98,32 55,97 340,53 87,66 88,3 7,05 2 24,95 221,43
II 10226 2442 92,06 51,44 321,53 77,19 95,6 7,02 4 18,64 207,43
V 11709 2796 105,44 60,17 356,48 110,19 118,85 8,32 4 18,64 248,93
VI 10029 2393 93,48 53,71 294,6 66,01 108,57 8,06 4 23,98 262,43

DZIEŃ 10.01.2025

Śniadanie Obiad Kolacja
I Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200 ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

ser homo 100g

pomidor 50g

roszponka 6g

Zupa krupnik jęczmienny gotowany 300g

ryba smażona po grecku 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

galaretka owocowa 125g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

pasta z ryby wędzonej 100g

dżem 1szt-25g

ogórek kiszony 50g

mix sałat 12g

II kolacja- jogurt naturalny 1szt- 200g

II Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

ser homo 100g0g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami dieta 300g

ryba gotowana w jarzynach 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

galaretka owocowa 125g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

pasta z sera twarogowego 100g

dżem 1szt-25g

mix sałat 12g

II kolacja- jogurt naturalny

1szt-200g

V Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

polędwica drobiowa 25g

ser homo 100g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

jogurt owocowy 1szt-150g

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami, dieta 300g

ryba gotowana w jarzynach 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

galaretka owocowa 125g

budyń gotowany z czarną porzeczką 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynkowa wieprzowa 25g

pasta z sera twarogowego 100g

dżem 1szt-25g

mix sałat 12g

II kolacja- jogurt naturalny

1szt-200g

VI Zupa mleczna gotowany z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

polędwica drobiowa 25g

ser homo 100g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami 300g

ryba gotowana w jarzynach 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok buraczany 1szt-300ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynkowa wieprzowa 50g

pasta z sera twarogowego 100g

mix sałat 12g

II kolacja- jogurt naturalny

1szt-200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety Wartość energetyczna kJ/kcal Tłuszcze (g) Kwasy tł. nasyc (g) Węglo-wodany (g) Cukry (g) Białka (g) Sól (g) Sód (mg) Błonnik (g) cholesterol (mg)
I 11109 2654 92,96 40,09 309,45 81,31 120,58 7,27 4 26,09 309,36
II 9252 2210 65,43 36,63 276,14 76,78 105,97 4,71 3 19,2 231,62
V 10584 2528 72,,96 41,21 318,63 115,47 126,64 6,32 3 21,6 274,87
VI 9514 2270 63,86 36,73 285,35 92,85 118,72 8,22 3 25,72 265,62

DZIEŃ 11.01.2025

Śniadanie Obiad Kolacja
I Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

salceson 25g

ser tartar 20g

ogórek kons 50g

kiełki 4g

Barszcz gotowany z ziemniakami 300g

kotlet mielony 65g

kapusta biała zasmażana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynka złota z indyka 25g

sałatka jarzynowa 100g

sałata 6g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

II Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka szlachecka 25g

ser tartar 20g

pomidor 100g

kiełki 4g

Barszcz gotowany z ziemniakami, dieta 300g

schab gotowany 65g

sos śmietanowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka złota z indyka 25g

sałatka jarzynowa dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

V Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka szlachecka 50g

ser tartar 20g

pomidor 100g

kiełki 4g

jogurt naturalny 1szt-200g

Barszcz gotowany z ziemniakami, dieta 300g

schab gotowany 65g

sos śmietanowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka złota z indyka 50g

sałatka jarzynowa dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

VI Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka szlachecka 50g

ser tartar 20g

pomidor 100g

kiełki 4g

Barszcz gotowany z ziemniakami, dieta 300g

schab gotowany 65g

sos śmietanowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

kefir 1szt- 250ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka złota z indyka 50g

sałatka jarzynowa dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety Wartość energetyczna kJ/kcal Tłuszcze (g) Kwasy tł. nasyc (g) Węglo-wodany (g) Cukry (g) Białka (g) Sól (g) Sód (mg) Błonnik (g) cholesterol (mg)
I 9847 2348 102,92 36,54 283,53 58,91 72,62 9,3 4 31,64 289,35
II 8898 2124 78,33 32,7 277,27 51,53 81,25 8,71 4 28,9 250,97
V 10179 2430 88,73 39,4 310,26 80,92 101,05 10,31 5 28,9 305,22
VI 9003 2148 79,26 34,83 276,19 54,24 93,75 10,5 5 34,42 292,97

DZIEŃ 12.01.2025

Śniadanie Obiad Kolacja
I Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb graham 130g

kiełbasa z pieca 25g

ser twarogowy 70g

ogórek kiszony 50g

papryka świeża 60g

Zupa ziemniaczana gotowana 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos potrawkowy gotowany 80g

marchewka z groszkiem mrożona gotowana 120g

ryż gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z malinami 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

polędwica drobiowa 50g

dżem 25g

pomidory 50g

roszponka 6g

II kolacja- jogurt owocowy 1szt-150g

II Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

zielonogórska 25g

ser twarogowy 70g

sałata 6g

kiełki 4g

Zupa ziemniaczana gotowana, dieta 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos potrawkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ryż gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z malinami 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 50g

dżem 25g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja-jogurt owocowy 1szt-150g

V Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

zielonogórska 50g

ser twarogowy 70g

sałata 6g

kiełki 4g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa ziemniaczana gotowana, dieta 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos potrawkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ryż gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z malinami 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 75g

dżem 25g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja-jogurt owocowy 1szt-150g

VI Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

zielonogórska 50g

ser twarogowy 70g

sałata 6g

kiełki 4g

maślanka 1szt- 400ml

Zupa ziemniaczana gotowana, dieta 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos potrawkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ryż gotowany 150g

sok buraczany 1szt- 300ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

polędwica drobiowa 75g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja- jogurt naturalny 1szt- 200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety Wartość energetyczna kJ/kcal Tłuszcze (g) Kwasy tł. nasyc (g) Węglo-wodany (g) Cukry (g) Białka (g) Sól (g) Sód (mg) Błonnik (g) cholesterol (mg)
I 9046 2159 56,28 30,53 305,94 83,75 103,4 5,82 2 26,97 243,75
II 8608 2055 54,92 28,72 292,94 78,58 98,83 5,98 3 20,36 243,25
V 9323 2226 61,79 33,22 306,19 90,58 112,78 7,4 3 20,36 281,25
VI 8917 2128 57,4 32,55 289,72 85,02 115,68 9,14 3 23,76 263
Idź do oryginalnego materiału