Jadłospis 09.09.2024- 15.09.2024 roku

1 tydzień temu

I- Dieta podstawowa.

II-Dieta łatwostrawna.

V- Dieta łatwostrawna bogatobiałkowa.

VI- Dieta cukrzycowa- dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów.

DZIEŃ 09.09.2024

ŚNIADANIE

OBIAD

KOLACJA

I

Zupa mleczna z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

szynka z kurcząt 25g

jajko gotowane 1szt

ogórek konserwowy 50g

pomidor 50g

Krupnik ryżowy gotowany 300g

bigos gotowany150g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z malinami 120g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynka grodziska 25g

ser porcyjny 1szt-16,67g

papryka świeża 60g

sałata 6g

II kolacja – mus owocowy 1szt-100g

II

Zupa mleczna z płatkami owsianymi gotowana 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka z kurcząt 25g

jajko gotowane 1szt

pomidor 50g

kiełki 4g

Krupnik ryżowy gotowany 300g

sos mięsno- jarzynowy gotowany 120g

makaron gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z malinami 120g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka grodziska 25g

ser porcyjny 1szt-16,67g

sałata 6g

II kolacja – mus owocowy 1szt-100g

V

Zupa mleczna z płatkami owsianymi gotowana 300g

kawa zbożowa 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka z kurcząt 50g

jajko gotowane 1szt

pomidor 50g

kiełki 4g

jogurt owocowy 1szt-150g

Krupnik ryżowy gotowany 300g

sos mięsno- jarzynowy gotowany 120g

makaron gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z malinami 120g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka grodziska 50g

ser porcyjny 1szt-16,67g

sałata 6g

II kolacja – mus owocowy 1szt-100g

VI

Zupa mleczna z płatkami owsianymi gotowana 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka z kurcząt 50g

jajko gotowane 1szt

pomidor 50g

kiełki 4g

Krupnik ryżowy gotowany 300g

sos mięsno- jarzynowy gotowany 120g

makaron pełnoziarnisty gotowany 150g

maślanka 1szt-400ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka grodziska 50g

ser porcyjny 1szt-16,67g

sałata 6g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny:ZBOŻA, JAJA, MLEKO, SELER

DOBOWE ZESTAWIENIE WARTOŚCI SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry (g)

Białka (g)

Sól (g)

Sód (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

9730 2322 73,54 39,09 316,92 94,88 84,7 7,25 3 32,14 352,25

II

9604 2293 76,35 38,54 262,9 88,33 89,07 5,53 2 22,82 367,25

V

10326 2465 80,45 40,96 282,8 107,83 102,57 6,64 2 23,27 401,25

VI

9522 2274 76,54 40,07 234,72 67,9 104,83 10,33 2 27,48 383

DZIEŃ 10.09.2024

ŚNIADANIE

OBIAD

KOLACJA

I

Zupa mleczna gotowana z płatkami kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

kiełbasa z pieca 25g

miód 1szt- 25g

pomidor 50g

roszponka 6g

Rosolnik z lanym ciastem- gotowany 300g

kotlet schabowy smażony 80g

surówka z warzyw mieszanych 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

polędwica drobiowa 25g

ser żółty 50g

śliwki 120g

mix sałat z fasolą 60g

II kolacja- tubka ryżowa 1szt-100g

II

Zupa mleczna gotowana z płatkami kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynkowa wieprzowa 25g

miód 1szt- 25g

pomidor koktajlowy50g

roszponka 6g

Rosolnik z lanym ciastem dieta, gotowany 300g

schab gotowany 65g

sos pomidorowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 20ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 25g

ser homo 50g

sałata 6g

kiełki 4g

II kolacja- tubka ryżowa 1szt-100g

V

Zupa mleczna gotowana z płatkami kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynkowa wieprzowa 50g

miód 1szt- 25g

pomidor koktajlowy50g

roszponka 6g

jogurt naturalny 1szt-200g

Rosolnik z lanym ciastem dieta, gotowany 300g

schab gotowany 65g

sos pomidorowy 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

ser owocowy 1szt-150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 50g

ser homo 50g

sałata 6g

kiełki 4g

II kolacja- tubka ryżowa 1szt-100g

VI

Zupa mleczna gotowana z płatkami kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynkowa wieprzowa 75g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

Rosolnik z lanym ciastem dieta, gotowany 300g

schab gotowany 65g

sos pomidorowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok buraczany 1szt-300ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

polędwica drobiowa 50g

ser homo 50g

sałata 6g

kiełki 4g

II kolacja- jogurt naturalny 1 szt-200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny:ZBOŻA, JAJA, MLEKO, SELER

DOBOWE ZESTAWIENIE WARTOŚCI SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry (g)

Białka (g)

Sól (g)

Sód (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10915 2602 88,14 37,65 333,44 85,62 101,82 6,46 3 27,21 305,9

II

9155 2187 63,73 31,69 294,91 67,94 95,03 5,91 4 18,99 253,45

V

10650 2544 77,05 40,39 329,19 100,94 119,78 7,36 4 18,99 291,45

VI

9334 2229 67,56 35,69 283,92 86,96 112,45 9,62 4 24,71 303,45

DZIEŃ 11.09.2024

ŚNIADANIE

OBIAD

KOLACJA

I

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

pasztet 70gg

ser topiony 22,5g

ogórek kiszony 50g

papryka świeża 60g

Zupa ziemniaczana gotowana 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos potrawkowy gotowany 80g

ryż gotowany na sypko 150g

marchew z groszkiem mrożona gotowana 120g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynka złota z indyka 25g

ser prymus smakowy 100g

gruszki 150g

kiełki 4 g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

II

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka szlachecka 25g

dżem 1szt- 25g

pomidor 100g

sałata 6g

Zupa ziemniaczana dieta, gotowana 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos potrawkowy gotowany 80g

ryż gotowany na sypko 150g

marchew mrożona gotowana 120g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka złota z indyka 25g

ser prymus naturalny 100g

mix sałat 12g

kiełki 4g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

V

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka szlachecka 50g

dżem 1szt- 25g

pomidor 100g

sałata 6g

jogurt owocowy 1szt-150g

Zupa ziemniaczana dieta, gotowana 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos potrawkowy gotowany 80g

ryż gotowany na sypko 150g

marchew mrożona gotowana 120g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z czarną porzeczką 120g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka złota z indyka 50g

ser prymus naturalny 100g

mix sałat 12g

kiełki 4g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

VI

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka szlachecka 75g

pomidor 100g

sałata 6g

Zupa ziemniaczana dieta, gotowana 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos potrawkowy gotowany 80g

ryż gotowany na sypko 150g

marchew mrożona gotowana 120g

kefir 1szt-250g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka złota z indyka 50g

ser prymus 100g

mix sałat 12g

kiełki 4g

II kolacja-sok pomidorowy 1szt-330ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny:ZBOŻA, JAJA, MLEKO, SELER

DOBOWE ZESTAWIENIE WARTOŚCI SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry (g)

Białka (g)

Sól (g)

Sód (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10494 2503 104,4 57,3 317,14 89,91 103,01 10,41 4 31,93 319,3

II

9822 2345 79,87 46,93 291,05 79,64 93,79 9,51 4 22,89 221,9

V

11145 2661 87,47 51,53 334,26 119,33 112,96 11,05 4 25,29 269,15

VI

9689 2312 81,4 49,25 270,78 63,86 109,71 12,03 4 28,41 276,4

DZIEŃ 12.09.2024

ŚNIADANIE

OBIAD

KOLACJA

I

Zupa mleczna z kaszką manna gotowana 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb graham 130g

salceson 25g

ser tartar 1szt-20g

ogórek świeży 60g

papryka świeża 60g

Zupa koperkowa z ziemniakami gotowana 300g

gulasz wieprzowy duszony 100g

buraki gotowane 120g

kasza bulgur gotowana 150g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

sałatka z makaronu i kurczaka100g

sałata 6g

II kolacja- mus owocowy 1szt-100g

II

Zupa mleczna z kaszką manną gotowana 300g

kawa zbożowa gotowana 200m

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

szynkowa wieprzowa 25g

ser tartar- 1szt-20g

roszponka 6g

jabłko 150g

Zupa koperkowa z ziemniakami gotowana 300g

gulasz z jarzynami dieta, gotowany 120g

kasza orkiszowa gotowana 150g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka z kurcząt 50g

miód 1szt- 25g

pomidor 50g

sałata 6g

II kolacja- mus owocowy 1szt-100g

V

Zupa mleczna z kaszką manną gotowana 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

szynkowa wieprzowa 50g

ser tartar- 1szt-20g

roszponka 6g

jabłko 150g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa koperkowa z ziemniakami gotowana 300g

gulasz z jarzynami dieta gotowany 120g

kasza orkiszowa gotowana 150g

napój owocowy gotowany 200ml

ser owocowy 1szt-150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka z kurcząt 75g

miód 1szt- 25g

pomidor 50g

sałata 6g

II kolacja- mus owocowy 1szt-100g

VI

Zupa mleczna z kaszką manną gotowana 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynkowa wieprzowa 50g

ser tartar- 1szt-20g

roszponka 6g

jabłko 150g

Zupa koperkowa z ziemniakami gotowana 300g

gulasz z jarzynami dieta gotowany 120g

kasza bulgur gotowana 150g

sok buraczany 1szy-300ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka z kurcząt 75g

pomidor 50g

sałata 6g

II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny:ZBOŻA, JAJA, MLEKO, SELER

DOBOWE ZESTAWIENIE WARTOŚCI SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry (g)

Białka (g)

Sól (g)

Sód (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10744 2563 94,6 39,27 273,19 82,18 93,85 4,81 3 31,03 245,69

II

9273 2214 71,71 35,56 280,5 81,04 81,57 5,29 3 24,92 199,06

V

10782 2575 85,09 44,28 314,95 114,04 106,82 6,44 3 24,92 239,56

VI

9434 2252 75,33 39,54 266,29 83,87 95,74 6,95 2 30,76 239,56

DZIEŃ 13.09.2024

ŚNIADANIE

OBIAD

KOLACJA

I

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200 ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

ogórek konserwowy 50g

pomidor 50g

szczypiorek 2g

Zupa brokułowa gotowana 300g

ryba smażona 70g

surówka z kiszonej kapusty 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

ser homo 100g

dżem 1 szt- 25 g

mix sałat 12g

II kolacja- tubka owsiana 1szt- 170g

II

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

pomidor 50g

kiełki 4g

Zupa brokułowa dieta, gotowana 300g

ryba gotowana 65g

sos cytrynowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

ser homo 100g

dżem 1szt- 25g

mix sałat 12g

II kolacja- tubka owsiana

1szt-170g

V

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka grodziska 25g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

pomidor 100g

kiełki 4g

jogurt owocowy 1szt-150g

Zupa brokułowa dieta, gotowana 300g

ryba gotowana 65g

sos cytrynowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z malinami 120g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

blok szynkowy 25g

ser homo 100g

dżem 1szt- 25g

mix sałat 12g

II kolacja- tubka owsiana

1szt-170g

VI

Zupa mleczna gotowany z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka grodziska 25g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

pomidor 100g

kiełki 4g

Zupa brokułowa dieta, gotowana 300g

ryba gotowana 65g

sos cytrynowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

jogurt naturalny 1szt- 200g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

blok szynkowy 50g

ser homo 100g

mix sałat 12g

II kolacja- sok pomidorowy

1szt-330ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny:ZBOŻA, JAJA, MLEKO, SELER

DOBOWE ZESTAWIENIE WARTOŚCI SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry (g)

Białka (g)

Sól (g)

Sód (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10648 2544 82,45 31,6 338,34 88,41 109,3 8,07 4 27,98 447,9

II

9546 2279 63,22 32,58 322,43 88,89 104,15 6,71 3 23,19 387,04

V

10826 2585 70,97 37,25 361,37 125,91 123,75 8,42 4 23,63 428,29

VI

9505 2269 66,37 36,81 291,04 71,59 120,2 10,63 4 30,34 430,54

DZIEŃ 14.09.2024

ŚNIADANIE

OBIAD

KOLACJA

I

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

szynka szlachecka 50g

ser porcyjny 1szt- 16,67g

pomidor 50g

roszponka 6g

Zupa pomidorowa gotowana z makaronem 300g

schab gotowany 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

fasolka szparagowa mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynka złota z indyka 25g

ser żółty 50g

ogórek zielony 60g

papryka świeża 60g

II kolacja- jogurt owocowy 1szt-150g

II

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka szlachecka 50g

ser porcyjny 1szt- 16,67g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

Zupa pomidorowa gotowana z makaronem dieta 300g

schab gotowany 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka złota z indyka 25g

sałatka jarzynowa dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- jogurt owocowy 1szt-150g

V

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka szlachecka 75g

ser porcyjny 1szt- 16,67g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa pomidorowa gotowana z makaronem dieta 300g

schab gotowany 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany 120g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka złota z indyka 50g

sałatka jarzynowa dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- jogurt owocowy 1szt-150g

VI

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka szlachecka 75g

ser porcyjny 1szt- 16,67g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

Zupa pomidorowa gotowana z makaronem dieta 300g

schab gotowany 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok buraczany 1szt-300ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka złota z indyka 50g

sałatka jarzynowa dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- maślanka 1szt-400ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny:ZBOŻA, JAJA, MLEKO, SELER

DOBOWE ZESTAWIENIE WARTOŚCI SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry (g)

Białka (g)

Sól (g)

Sód (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

9366 2235 77,84 42,58 265,47 67,22 98,3 5,93 3 24,54 249,42

II

9602 2292 82,02 35,29 283,36 70,07 89,92 6,16 4 25,98 268,67

V

10884 2598 92,42 41,99 316,35 99,46 109,72 7,76 4 25,98 322,92

VI

10015 2390 82,8 37,12 292,39 83,49 106,37 9,15 4 32,05 288,67

DZIEŃ 15.09.2024

ŚNIADANIE

OBIAD

KOLACJA

I

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb graham 130g

szynkowa wieprzowa 25g

dżem 1szt-25g

ogórki kwaszone 50g

pomidor 100g

szczypiorek 2g

Zupa wiedeńska gotowana 300g

galantyna wieprzowa gotowana 70g

sos koperkowy gotowany 80g

brukselka mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

papryka konserwowa 50g

mix sałat 12g

II kolacja- tubka ryżowa 1szt-100g

II

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

szynkowa wieprzowa 25g

dżem 1szt-25g

pomidor 100g

kiełki 4g

Zupa wiedeńska gotowana 300g

galantyna z szynki gotowana 70g

sos koperkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

mix sałat 12g

II kolacja-tubka ryżowa 1szt-100g

V

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

szynkowa wieprzowa 50g

dżem 1szt-25g

pomidor 100g

kiełki 4g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa wiedeńska gotowana 300g

galantyna z szynki gotowana 70g

sos koperkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z czarną porzeczką 120g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

ser twarogowy 70g

jajka gotowane 1szt

zielonogórska 25g

mix sałat 12g

II kolacja-tubka ryżowa 1szt-100g

VI

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynkowa wieprzowa 75g pomidor 100g

kiełki 4g

Zupa wiedeńska gotowana 300g

galantyna z szynki gotowana 70g

sos koperkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok pomidorowy 1szt- 330ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

zielonogórska 25g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

mix sałat 12g

II kolacja- jabłko 1szt- 150g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny:ZBOŻA, JAJA, MLEKO, SELER

DOBOWE ZESTAWIENIE WARTOŚCI SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry (g)

Białka (g)

Sól (g)

Sód (mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

8995 2149 73,2 34,28 287,49 61,74 82,76 4,74 2 29,2 383,05

II

8594 2054 69,21 31,94 279,85 68,51 77,59 4,52 3 19,8 371,8

V

10020 2395 82,06 39,39 316,13 99,74 98,5 6,29 4 21,75 424,05

VI

8536 2039 69,41 32,58 258,58 57,17 89,45 10,42 4 30,15 407,8
Idź do oryginalnego materiału