Jadłospis 16.12.2024- 22.12.2024 roku

1 tydzień temu

I- Dieta podstawowa.

II- Dieta łatwostrawna.

V- Dieta łatwostrawna bogatobiałkowa.

VI- Dieta cukrzycowa- dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów.

DZIEŃ 16.12.2024

ŚNIADANIE

OBIAD

KOLACJA

I

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

szynka z kurcząt 25g

jajko gotowane 1szt

papryka konserwowa 50g

ogórek konserwowy 50g

Zupa brokułowa gotowana 300g

gulasz wieprzowy duszony 100g

kapusta czerwona zasmażana 120g

kasza jęczmienna gotowana 150g

napój owocowy gotowany 200ml

jabłko 150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynka grodziska 50g

ser porcyjny 1szt- 16,67g

pomidor 50g

kiełki 4g

II kolacja- tubka owsiana 1szt- 100g

II

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka z kurcząt 25g

jajko gotowane 1szt

mix sałat 12g

Zupa brokułowa gotowana, dieta 300g

gulasz wieprzowy gotowany z jarzynami 120g

kasza orkiszowa gotowana 150g

napój owocowy gotowany 200ml

jabłko 150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka grodziska 50g

ser porcyjny 1szt- 16,67g

pomidor 50g

kiełki 4g

II kolacja- tubka owsiana 1szt-100g

V

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka z kurcząt 50g

jajko gotowane 1szt

mix sałat 12g

jogurt owocowy 1szt-150g

Zupa brokułowa gotowana, dieta 300g

gulasz wieprzowy gotowany z jarzynami 120g

kasza orkiszowa gotowana 150g

napój owocowy gotowany 200ml

jabłko150g

budyń gotowany 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka grodziska 75g

ser porcyjny 1szt- 16,67g

pomidor 50g

kiełki 4g

II kolacja- tubka owsiana 1szt-100g

VI

Zupa mleczna gotowana z makaronem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka z kurcząt 50g

jajko gotowane 1szt

mix sałat 12g

Zupa brokułowa gotowana, dieta 300g

gulasz wieprzowy gotowany z jarzynami 120g

kasza orkiszowa gotowana 150g

jabłko 150g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka grodziska 75g

ser porcyjny 1szt-16,67g

pomidor 50g

kiełki 4g

II kolacja- kefir 1szt-250g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny:ZBOŻA, JAJA, MLEKO, SELER

DOBOWE ZESTAWIENIE WARTOŚCI SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry

(g)

Białka

(g)

Sól

(g)

Sód

(mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10213 2435 89,34 40,08 295,62 82,76 93,77 5,95 3 31,51 394,65

II

9320 2227 76,59 37,6 243,07 73,9 92,17 6,06 3 27 380,8

V

10616 2535 84,14 42,19 281,96 110,79 113,02 7,4 3 27,45 427,05

VI

9178 2191 76,63 39,62 229,38 69,5 105,07 7,55 3 31,32 421,8

DZIEŃ 17.12.2024

ŚNIADANIE

OBIAD

KOLACJA

I

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

blok szynkowy 25g

miód 1szt- 25g

papryka świeża 60g

sałata 6g

Zupa pieczarkowa gotowana z makaronem 300g

pieczeń rzymska 70g

sos pomidorowy gotowany 80g

brukselka mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynkowa wieprzowa 50g

ser tartar 1szt-20g

ogórek świeży 60g

roszponka 6g

II kolacja-mus owocowy 1szt-100g

II

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

blok szynkowy 25g

miód 1szt- 25g

pomidor koktajlowy 50g

sałata 6g

Zupa jarzynowa 3 składnikowa gotowana 300g

galantyna z szynki gotowana 70g

sos pietruszkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynkowa wieprzowa 50g

ser tartar 1szt-20g

roszponka 6g

II kolacja- mus owocowy 1szt-100g

V

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

blok szynkowy 50g

miód 1szt- 25g

pomidor koktajlowy 50g

sałata 6g

ser prymus 1szt-100g

Zupa jarzynowa 3 składnikowa gotowana 300g

galantyna z szynki gotowana 70g

sos pietruszkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z czarną porzeczką 120g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynkowa wieprzowa 75g

ser tartar 1szt-20g

roszponka 6g

II kolacja-mus owocowy 1szt-100g

VI

Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

blok szynkowy 75g

pomidor koktajlowy 50g

sałata 6g

Zupa jarzynowa 3 składnikowa gotowana 300g

galantyna z szynki gotowana 70g

sos pietruszkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

jogurt naturalny 1szt-200g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynkowa wieprzowa 75g

ser tartar 1szt-20g

roszponka 6g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny:ZBOŻA, JAJA, MLEKO, SELER

DOBOWE ZESTAWIENIE WARTOŚCI SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze

(g)

Kwasy tł. nasyc

(g)

Węglo-wodany

(g)

Cukry

(g)

Białka

(g)

Sól

(g)

Sód

(mg)

Błonnik

(g)

Cholesterol

(mg)

I

10308 2460 86,61 38,79 316,24 61,9 91,4 5,68 3 32,18 226,12

II

9354 2234 74,16 36,59 316,5 60,49 79,53 6,14 4 18,46 219,88

V

10696 2555 84,79 43,37 352,72 91,81 100,41 7,89 4 20,41 267,63

VI

9590 2289 78,82 40,99 296,57 66,65 98,3 12,03 4 25,91 262,88

DZIEŃ 18.12.2024

ŚNIADANIE

OBIAD

KOLACJA

I

Zupa mleczna gotowana z kaszką manną 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

pasztet 70g

ser żółty 25g

ogórek kiszony 50g

pomidor 50g

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami 300g

filet z kurczaka panierowany smażony 80g

surówka z selera i jabłka 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

polędwica drobiowa 50g

ser topiony 1szt- 22,5g

papryka konserwowa 50g

mix sałat 12g

II kolacja- tubka ryżowa 1szt-100g

II

Zupa mleczna gotowana z kaszką manną 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka szlachecka 25g

ser twarogowy 70g

pomidor 50g

kiełki 4g

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos cytrynowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 50g

ser homo 50g

mix sałat 12g

II kolacja- tubka ryżowa 1szt-100g

V

Zupa mleczna gotowana z kaszką manną 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka szlachecka 50g

ser twarogowy 70g

pomidor 50g

kiełki 4g

jogurt owocowy 1szt-150g

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos cytrynowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 129g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

polędwica drobiowa 75g

ser homo 50g

mix sałat 12g

II kolacja- tubka ryżowa 1szt-100g

VI

Zupa mleczna gotowana z kaszką manną 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka szlachecka 50g

ser twarogowy 70g

pomidor 50g

kiełki 4g

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos cytrynowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok buraczany 1szt-300ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

polędwica drobiowa 75g

ser homo 50g

mix sałat 12g

II kolacja-maślanka 1szt-400ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny:ZBOŻA, JAJA, MLEKO, SELER

DOBOWE ZESTAWIENIE WARTOŚCI SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry

(g)

Białka

(g)

Sól

(g)

Sód

(mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10543 2516 98,01 40,54 304,04 65,46 104,1 8,24 3 27,51 360,11

II

8615 2057 56,49 30,08 281,12 61,48 105,23 6,26 3 20,02 221,5

V

9897 2363 63,99 34,65 319,91 98,37 125,58 7,93 3 20,47 265,25

VI

9378 2238 59,77 33,68 300,98 92,39 126,63 9,51 2 25,74 247

DZIEŃ 19.12.2024

ŚNIADANIE

OBIAD

KOLACJA

I

Zupa mleczna gotowana z pł. kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

kiełbasa z pieca 25g

ser tartar1szt- 20g

kiełki 4g

jabłko 150g

Zupa pomidorowa gotowana z ryżem 300g

kaszanka zasmażana 150g

kapusta kwaszona zasmażana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

sałatka z makaronu, kurczaka i fasoli 100g

sałata 6g

II kolacja- jogurt owocowy 1szt-150g

II

Zupa mleczna gotowana z pł. kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka grodziska 25g

ser tartar1szt- 20g

kiełki 4g

jabłko 150g

Zupa pomidorowa gotowana z ryżem 300g

mięso od szynki gotowane 65g

sos koperkowy gotowany 80g

mieszanka 3 skł mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka z kurcząt 50g

dżem 1 szt- 25g

pomidor 100g

sałata 6g

II kolacja- jogurt owocowy 1szt-150g

V

Zupa mleczna gotowana z pł. kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka grodziska 50g

ser tartar1szt- 20g

kiełki 4g

jabłko 150g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa pomidorowa gotowana z ryżem 300g

mięso od szynki gotowane 65g

sos koperkowy gotowany 80g

mieszanka 3 skł mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

ser owocowy 1szt-150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka z kurcząt 75g

dżem 1 szt- 25g

pomidor 100g

sałata 6g

II kolacja- jogurt owocowy 1szt-150g

VI

Zupa mleczna gotowana z pł. kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka grodziska 50g

ser tartar1szt- 20g

kiełki 4g

jabłko 150g

Zupa pomidorowa gotowana z ryżem 300g

mięso od szynki gotowane 65g

sos koperkowy gotowany 80g

mieszanka 3 skł mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

kisiel gotowany z jabłkiem b/c 120g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka z kurcząt 75g

pomidor 100g

sałata 6g

II kolacja- kefir 1szt-200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny:ZBOŻA, JAJA, MLEKO, SELER

DOBOWE ZESTAWIENIE WARTOŚCI SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry

(g)

Białka

(g)

Sól

(g)

Sód

(mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10860 2591 81,29 37,28 311,77 86,78 107,74 9,59 3 29,24 272,37

II

9939 2373 83,05 40,45 306,59 90,84 92,43 6 3 19,57 227,12

V

11451 2735 96,45 49,17 340,99 123,84 117,68 7,18 3 19,57 268,12

VI

9775 2333 80,99 40,49 299,29 82,16 101,8 7,5 3 25,46 259,12

DZIEŃ 20.12.2024

ŚNIADANIE

OBIAD

KOLACJA

I

Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

pasta z tuńczyka 60g

jajko gotowane 1szt

papryka świeża 60g

mix sałat 12g

Zupa wiedeńska gotowana 300g

ryba smażona 70g

surówka z kapusty białej 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

ser homo 100g

miód 1szt- 25g

ogórek świeży 60g

pomidor 50g

II kolacja- ser owocowy 1szt-150g

II

Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

mix sałat 12g

kiełki 4g

Zupa wiedeńska gotowana 300g

ryba gotowana 65g

sos pomidorowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

ser homo 100g

miód 1szt- 25g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja- ser owocowy 1szt-150g

V

Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

zielonogórska 25 g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

mix sałat 12g

kiełki 4g

jogurt owocowy 1szt-150g

Zupa wiedeńska gotowana 300g

ryba gotowana 65g

sos pomidorowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z malinami 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka szlachecka 25g

ser homo 100g

miód 1szt- 25g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja- ser owocowy 1szt-150g

VI

Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

zielonogórska 25g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

mix sałat 12g

kiełki 4g

Zupa wiedeńska gotowana 300g

ryba gotowana 65g

sos pomidorowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok buraczany 1szt-300ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy70g

chleb graham 60g

szynka szlachecka 50g

ser homo 100g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny:ZBOŻA, JAJA, MLEKO, SELER

DOBOWE ZESTAWIENIE WARTOŚCI SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry

(g)

Białka

(g)

Sól

(g)

Sód

(mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

10872 2597 89,32 35,75 318,06 80,79 116,97 4,89 3 25,92 445,1

II

9762 2332 71,12 37,11 293,72 72,03 115,64 4,63 3 20,02 385,55

V

11089 2648 78,96 41,78 335,76 110,15 135,57 6,37 3 22,14 431,3

VI

9691 2314 69,42 37,31 289,01 91,03 123,31 8,52 3 26,54 438,55

DZIEŃ 21.12.2024

ŚNIADANIE

OBIAD

KOLACJA

I

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

szynka złota z indyka 50g

ser porcyjny 1szt-16,67g

pomidor 100g

kiełki 4g

Zupa ziemniaczana gotowana 300g

pulpet gotowane z mięsa od szynki 70g

sos chrzanowy gotowany 80g

fasolka szparagowa mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

blok szynkowy 50g

ser żółty 25g

papryka konserwowa 50g

ogórki kwaszone 50g

II kolacja- tubka owsiana 1szt-170g

II

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka złota z indyka 50g

ser porcyjny 1szt-16,67g

pomidor 100g

kiełki 4g

Zupa ziemniaczana gotowana dieta 300g

pulpet gotowane z mięsa od szynki 70g

sos pietruszkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

blok szynkowy 25g

sałatka jarzynowa dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- tubka owsiana 1szt-170g

V

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka złota z indyka75g

ser porcyjny 1szt-16,67g

pomidor 100g

kiełki 4g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa ziemniaczana gotowana dieta 300g

pulpet gotowane z mięsa od szynki 70g

sos pietruszkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z czarną porzeczką 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

blok szynkowy 50g

sałatka jarzynowa dieta 100g

sałat 6g

II kolacja- tubka owsiana 1szt-170g

VI

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka złota z indyka 75g

ser porcyjny1szt-16,67g

pomidor 100g

kiełki 4g

Zupa ziemniaczana gotowana dieta 300g

pulpet gotowane z mięsa od szynki 70g

sos pietruszkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

kefir 1szt-250g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

blok szynkowy 50g

sałatka jarzynowa dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny:ZBOŻA, JAJA, MLEKO, SELER

DOBOWE ZESTAWIENIE WARTOŚCI SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry

(g)

Białka

(g)

Sól

(g)

Sód

(mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

8770 2093 74,39 37,88 272,39 38,29 81,78 7,23 3 23,87 228,25

II

9286 2217 86,68 35,45 292,57 48,07 72,12 5,85 4 26,19 257

V

10616 2535 97,08 42,15 329,21 79,39 92,24 7,37 4 28,14 306,25

VI

9364 2235 86,66 37,47 288,31 52,7 85,72 10,77 4 34,14 294

DZIEŃ 22.12.2024

ŚNIADANIE

OBIAD

KOLACJA

I

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb graham 130g

szynka szlachecka 25g

miód 1szt-25g

pomidor 50g

roszponka 6g

Krupnik ryżowy gotowany 300g

stek wieprzowy smażony z cebulą 65g

brukselka mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

ser twarogowy 70g

polędwica drobiowa 25g

ogórek konserwowy 50g

papryka świeża 60g

II kolacja- jogurt owocowy 1szt-150g

II

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

szynka szlachecka 25g

miód 1szt-25g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

Krupnik ryżowy gotowany 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos śmietanowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 20g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

ser twarogowy 70g

polędwica drobiowa 25g

sałata 6g

kiełki 4g

II kolacja-jogurt owocowy 1szt-150g

V

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

szynka szlachecka 50g

miód 1szt-25g

pomidory koktajlowe 50g

roszponka 6g

jogurt naturalny 1szt-200g

Krupnik ryżowy gotowany 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos śmietanowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

ser twarogowy 70g

polędwica drobiowa 50g

sałata 6g

kiełki 4g

II kolacja- jogurt owocowy 1szt-150g

VI

Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka szlachecka 75g

pomidory koktajlowe 50g

roszponka 6g

jogurt naturalny 1szt-200g

Krupnik ryżowy gotowany 300g

filet z kurczaka gotowany 65g

sos śmietanowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok pomidorowy 1szt-330ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

ser twarogowy 70g

polędwica drobiowa 50g

sałata 6g

kiełki 4g

II kolacja- maślanka 1szt-400ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny:ZBOŻA, JAJA, MLEKO, SELER

DOBOWE ZESTAWIENIE WARTOŚCI SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH

Rodzaj diety

Wartość energetyczna kJ/kcal

Tłuszcze (g)

Kwasy tł. nasyc (g)

Węglo-wodany (g)

Cukry

(g)

Białka

(g)

Sól

(g)

Sód

(mg)

Błonnik (g)

cholesterol (mg)

I

9791 2340 85,58 35,32 303,17 55,64 87,22 4,73 2 29,32 207,3

II

8835 2111 56,17 29,66 305,8 74,58 95,15 5,5 3 19,56 219,55

V

9554 2283 63,07 34,16 319,1 86,58 109,1 7 3 19,56 258,05

VI

8901 2126 59,35 33,69 273,45 68,15 116,12 11,59 3 27,26 252,3
Idź do oryginalnego materiału