Jadłospis 30.12.2024- 05.01.2025 roku

1 tydzień temu

JADŁOSPIS:

Jadłospis 30.12.2024- 05.01.2025 roku

I- Dieta podstawowa.

II- Dieta łatwostrawna.

V- Dieta łatwostrawna bogatobiałkowa.

VI- Dieta cukrzycowa- dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów.

Dzień 30.12.2024

Śniadanie Obiad Kolacja
I Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

szynka z kurcząt 25g

ser homo 50g

ogórek konserwowy 50g

pomidor 50g

Krupnik ryżowy gotowany 300g

bigos gotowany150g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

jabłko 150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynka grodziska 25g

ser porcyjny 1szt-16,67g

papryka świeża 60g

sałata 6g

II kolacja – mus owocowy 1szt-100g

II Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka z kurcząt 25g

ser homo 50g

pomidor 50g

kiełki 4g

Krupnik ryżowy gotowany 300g

sos mięsno- jarzynowy gotowany 120g

makaron gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

jabłko 150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka grodziska 25g

ser porcyjny 1szt-16,67g

sałata 6g

II kolacja – mus owocowy 1szt-100g

V Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka z kurcząt 50g

ser homo 50g

pomidor 50g

kiełki 4g

jogurt owocowy 1szt-150g

Krupnik ryżowy gotowany 300g

sos mięsno- jarzynowy gotowany 120g

makaron gotowany 150g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z malinami 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka grodziska 50g

ser porcyjny 1szt-16,67g

sałata 6g

II kolacja – mus owocowy 1szt-100g

VI Zupa mleczna gotowana z płatkami owsianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka z kurcząt 50g

ser homo 50g

pomidor 50g

kiełki 4g

Krupnik ryżowy gotowany 300g

sos mięsno- jarzynowy gotowany 120g

makaron pełnoziarnisty gotowany 150g

jabłko 150g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka grodziska 50g

ser porcyjny 1szt-16,67g

sałata 6g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety Wartość energetyczna kJ/kcal Tłuszcze (g) Kwasy tł. nasyc (g) Węglo-wodany (g) Cukry (g) Białka (g) Sól (g) Sód (mg) Błonnik (g) cholesterol (mg)
I 9184 2194 68,76 37,37 304,7 82,63 77,26 6,91 2 33,44 160
II 9088 2171 71,58 36,82 251,29 76,09 81,62 5,19 2 24,12 175
V 10428 2490 79,2 41,42 293,18 114,2 102,79 6,53 2 26,25 221,25
VI 9074 2167 69,29 36,53 239,87 69,84 91,46 9,85 2 30,46 200

DZIEŃ 31.12.2024

Śniadanie Obiad Kolacja
I Zupa mleczna gotowana z płatkami kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

polędwica drobiowa 25g

jajko gotowana 1szt

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

Zupa pomidorowa gotowana z ryżem 300g

kotlet schabowy smażony 80g

surówka z selera i jabłka 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynka szlachecka 25g

sałatka jarzynowa 100g

sałata zielona 6g

pączek 1szt

II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g

II Zupa mleczna gotowana z płatkami kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

polędwica drobiowa 25g

jajko gotowane 1szt

pomidor koktajlowy50g

roszponka 6g

Zupa pomidorowa gotowana z ryżem, dieta 300g

schab gotowany 65g

sos koperkowy gotowany 80g

mieszanka 3skł mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 20ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka szlachecka 25g

sałatka jarzynowa dieta 100g

sałata 6g

placek pieczony z owocem 100g

II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g

V Zupa mleczna gotowana z płatkami kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

polędwica drobiowa 50g

jajko gotowane 1szt

pomidor koktajlowy50g

roszponka 6g

jogurt owocowy 1szt-150g

Zupa pomidorowa gotowana z ryżem, dieta 300g

schab gotowany 65g

sos koperkowy gotowany 80g

mieszanka 3 skł mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka szlachecka 50g

sałatka jarzynowa dieta 100g

sałata 6g

placek pieczony z owocem 100g

II kolacja-jogurt naturalny 1szt-200g

VI Zupa mleczna gotowana z płatkami kukurydzianymi 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

polędwica drobiowa 50g

jajko gotowane 1szt

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

Zupa pomidorowa gotowana z ryżem, dieta 300g

schab gotowany 65g

sos koperkowy gotowany 80g

mieszanka 3 skł mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok buraczany 1szt-300ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka szlachecka 50g

sałatka jarzynowa dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- jogurt naturalny 1 szt-200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety Wartość energetyczna kJ/kcal Tłuszcze (g) Kwasy tł. nasyc (g) Węglo-wodany (g) Cukry (g) Białka (g) Sól (g) Sód (mg) Błonnik (g) cholesterol (mg)
I 12067 2887 113,25 41,42 345,86 88,54 106,32 7,13 3 31,03 563,12
II 10147 2422 88,19 37,19 299,98 64,77 100,59 6,41 4 21,65 453,12
V 11548 2757 95,69 41,76 345,75 108,64 120,94 8,08 4 22,1 496,87
VI 10541 2515 86,07 37,09 321,59 92,27 110,19 9,3 4 28,17 475,62

DZIEŃ 01.01.2025

Śniadanie Obiad Kolacja
I Herbata

masło porcyjne 15g

chleb graham 130g

kiełbasa biała parzona 100g

musztarda porcyjna 15g

zielonogórska 25g

pomidor 50g

ogórek kons 50g

Rosół gotowany z makaronem 300g

udko z kurczaka pieczone 100g

surówka z białej kapusty 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

mandarynki 100g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

schab w galarecie 100g

szynka grodziska 25g

papryka kons 50g

sałata 6g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

II Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

parówki delikatesowe 100g

zielonogórska 25g

pomidor 50g

kiełki 4g

Rosół gotowany z makaronem, dieta 300g

udko z kurczaka gotowane 100g

sos pietruszkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

mandarynki 100g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

schab w galarecie 100g

szynka grodziska 25g

sałata 6g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

V Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

parówki delikatesowe 100g

zielonogórska 50g

pomidory 50g

kiełki 4g

jogurt owocowy 1szt-150g

Rosół gotowany z makaronem, dieta 300g

udko z kurczaka gotowane 100g

sos pietruszkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z malinami 200g

mandarynki 100g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

schab w galarecie 100g

szynka grodziska 50g

sałata 6g

II kolacja- sok pomidorowy 1szt-330ml

VI Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

parówki delikatesowe 100g

zielonogórska 50g

pomidor 50g

kiełki 4g

Rosół gotowany z makaronem, dieta 300g

udko z kurczaka gotowane 100g

sos pietruszkowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

jogurt naturalny 1szt-200g

mandarynki 100g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

schab w galarecie 100g

szynka grodziska 50g

sałata 6g

II kolacja-sok pomidorowy 1szt-330ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety Wartość energetyczna kJ/kcal Tłuszcze (g) Kwasy tł. nasyc (g) Węglo-wodany (g) Cukry (g) Białka (g) Sól (g) Sód (mg) Błonnik (g) cholesterol (mg)
I 9488 2263 86,9 34,46 243,6 54,38 105,09 10,25 4 31,05 383,9
II 9040 2157 84,62 34,63 236,35 46,14 102,57 10,51 5 26,5 380,4
V 10536 2514 92,46 39,3 288,29 94,23 122,5 12,23 5 28,62 426,15
VI 9429 2249 88,07 38,83 234,14 49,8 115,67 12,63 5 31,02 420,9

DZIEŃ 02.01.2025

Śniadanie Obiad Kolacja
I Zupa mleczna z kaszką manna gotowana 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

szynkowa wieprzowa 25g

ser tartar 1szt-20g

ogórek świeży 60g

papryka świeża 60g

Zupa koperkowa gotowana z ziemniakami 300g

gulasz wieprzowy duszony 100g

buraki gotowane 120g

kasza bulgur gotowana 150g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynka z kurcząt 50g

miód 1szt-25g

pomidor koktajlowy 50g

sałata 6g

II kolacja- mus owocowy 1szt-100g

II Zupa mleczna z kaszką manną gotowana 300g

kawa zbożowa gotowana 200m

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynkowa wieprzowa 25g

ser tartar- 1szt-20g

roszponka 6g

jabłko 150g

Zupa koperkowa z ziemniakami gotowana 300g

gulasz gotowany z jarzynami dieta, 120g

kasza orkiszowa gotowana 150g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka z kurcząt 50g

miód 1szt- 25g

pomidor koktajlowy 50g

sałata 6g

II kolacja- mus owocowy 1szt-100g

V Zupa mleczna z kaszką manną gotowana 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynkowa wieprzowa 50g

ser tartar- 1szt-20g

roszponka 6g

jabłko 150g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa koperkowa z ziemniakami gotowana 300g

gulasz gotowany z jarzynami dieta 120g

kasza orkiszowa gotowana 150g

napój owocowy gotowany 200ml

ser owocowy 1szt-150g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka z kurcząt 75g

miód 1szt- 25g

pomidor koktajlowy 50g

sałata 6g

II kolacja- mus owocowy 1szt-100g

VI Zupa mleczna z kaszką manną gotowana 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynkowa wieprzowa 50g

ser tartar- 1szt-20g

roszponka 6g

jabłko 150g

Zupa koperkowa z ziemniakami gotowana 300g

gulasz gotowany z jarzynami dieta 120g

kasza bulgur gotowana 150g

kisiel gotowany z jabłkiem b/c 200g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka z kurcząt 75g

pomidor 50g

sałata 6g

II kolacja- jogurt naturalny 1szt-200g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety Wartość energetyczna kJ/kcal Tłuszcze (g) Kwasy tł. nasyc (g) Węglo-wodany (g) Cukry (g) Białka (g) Sól (g) Sód (mg) Błonnik (g) cholesterol (mg)
I 9416 2246 76,97 36,66 270,27 66,51 83,87 4,83 2 27,98 208,94
II 9103 2174 71,71 35,56 270,52 71,06 81,57 5,29 3 24,92 199,06
V 10612 2535 85,09 44,28 304,97 104,06 106,82 6,44 3 24,92 239,56
VI 9434 2252 75,33 39,54 266,29 83,87 95,74 6,95 2 30,76 239,56

DZIEŃ 03.01.2025

Śniadanie Obiad Kolacja
I Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200 ml

masło porcyjne 15g

bułka grahamka 1szt

chleb graham 80g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

ogórek konserwowy 50g

pomidor 50g

szczypiorek 2g

Zupa brokułowa gotowana 300g

ryba smażona 70g

surówka z kiszonej kapusty 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

ser homo 100g

dżem 1 szt- 25 g

mix sałat 12g

II kolacja- tubka owsiana 1szt- 100g

II Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

pomidor 50g

kiełki 4g

Zupa brokułowa gotowana, dieta 300g

ryba gotowana 65g

sos cytrynowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

ser homo 100g

dżem 1szt- 25g

mix sałat 12g

II kolacja- tubka owsiana

1szt-100g

V Zupa mleczna gotowana z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka grodziska 25g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

pomidor 100g

kiełki 4g

jogurt owocowy 1szt-150g

Zupa brokułowa gotowana, dieta 300g

ryba gotowana 65g

sos cytrynowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

blok szynkowy 25g

ser homo 100g

dżem 1szt- 25g

mix sałat 12g

II kolacja- tubka owsiana

1szt-100g

VI Zupa mleczna gotowany z ryżem 300g

kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka grodziska 25g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

pomidor 100g

kiełki 4g

Zupa brokułowa gotowana, dieta 300g

ryba gotowana 65g

sos cytrynowy gotowany 80g

marchew mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

jogurt naturalny 1szt- 200g

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

blok szynkowy 50g

ser homo 100g

mix sałat 12g

II kolacja- sok pomidorowy

1szt-330ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety Wartość energetyczna kJ/kcal Tłuszcze (g) Kwasy tł. nasyc (g) Węglo-wodany (g) Cukry (g) Białka (g) Sól (g) Sód (mg) Błonnik (g) cholesterol (mg)
I 10035 2397 74,39 32,44 319,79 73,87 107,15 5,21 3 27,01 410
II 9161 2187 62,59 32,51 302,65 72,54 103,03 4,81 3 22,39 387,04
V 10441 2493 70,34 37,18 341,59 109,56 122,63 6,52 4 22,84 428,29
VI 9505 2269 66,37 36,81 291,04 71,59 120,2 10,63 4 30,34 430,54

DZIEŃ 04.01.2025

Śniadanie Obiad Kolacja
I Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb graham 80g

szynka szlachecka 50g

ser porcyjny 1szt- 16,67g

pomidor 50g

roszponka 6g

Zupa pomidorowa gotowana z makaronem 300g

schab gotowany 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

fasolka szparagowa mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

szynka złota z indyka 25g

ser żółty 50g

ogórek zielony 60g

papryka świeża 60g

II kolacja- jogurt owocowy 1szt-150g

II Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka szlachecka 50g

ser porcyjny 1szt- 16,67g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

Zupa pomidorowa gotowana z makaronem dieta 300g

schab gotowany 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka złota z indyka 25g

sałatka jarzynowa dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- jogurt owocowy 1szt-150g

V Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

bułka pszenna 1szt

chleb pszenny 80g

szynka szlachecka 75g

ser porcyjny 1szt- 16,67g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa pomidorowa gotowana z makaronem dieta 300g

schab gotowany 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z malinami 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

szynka złota z indyka 50g

sałatka jarzynowa dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- jogurt owocowy 1szt-150g

VI Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka szlachecka 75g

ser porcyjny 1szt- 16,67g

pomidor koktajlowy 50g

roszponka 6g

Zupa pomidorowa gotowana z makaronem dieta 300g

schab gotowany 65g

sos pietruszkowy gotowany 80g

szpinak mrożony gotowany 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok buraczany 1szt-300ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynka złota z indyka 50g

sałatka jarzynowa dieta 100g

sałata 6g

II kolacja- kefir 1szt-250ml

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety Wartość energetyczna kJ/kcal Tłuszcze (g) Kwasy tł. nasyc (g) Węglo-wodany (g) Cukry (g) Białka (g) Sól (g) Sód (mg) Błonnik (g) cholesterol (mg)
I 9051 2161 73,54 40,58 254,44 57,24 98,8 6,38 3 24,54 249,42
II 9432 2252 82,02 35,29 273,38 60,09 89,92 6,16 4 25,98 268,67
V 10758 2568 92,49 41,99 309,37 90,71 110,04 7,76 4 27,66 322,92
VI 9500 2267 79,8 35,32 286,79 77,29 99,57 8,99 4 32,05 301,67

DZIEŃ 05.01.2025

Śniadanie Obiad Kolacja
I Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb graham 130g

szynkowa wieprzowa 25g

dżem 1szt-25g

ogórki kwaszone 50g

pomidor 100g

szczypiorek 2g

Zupa wiedeńska gotowana 300g

galantyna wieprzowa gotowana 70g

sos koperkowy gotowany 80g

brukselka mrożona gotowana 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb razowy 50g

chleb żytni 80g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

papryka konserwowa 50g

mix sałat 12g

II kolacja- tubka ryżowa 1szt-100g

II Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

szynkowa wieprzowa 25g

dżem 1szt-25g

pomidor 100g

kiełki 4g

Zupa wiedeńska gotowana 300g

galantyna z szynki gotowana 70g

sos koperkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z czarną porzeczką 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

mix sałat 12g

II kolacja-tubka ryżowa 1szt-100g

V Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 130g

szynkowa wieprzowa 50g

dżem 1szt-25g

pomidor 100g

kiełki 4g

jogurt naturalny 1szt-200g

Zupa wiedeńska gotowana 300g

galantyna z szynki gotowana 70g

sos koperkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

napój owocowy gotowany 200ml

budyń gotowany z czarną porzeczką 200g

Herbata

masło porcyjne 15g

chleb pszenny 100g

ser twarogowy 70g

jajka gotowane 1szt

zielonogórska 25g

mix sałat 12g

II kolacja-tubka ryżowa 1szt-100g

VI Kawa zbożowa gotowana 200ml

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

szynkowa wieprzowa 75g pomidor 100g

kiełki 4g

jogurt naturalny 1szt- 200g

Zupa wiedeńska gotowana 300g

galantyna z szynki gotowana 70g

sos koperkowy gotowany 80g

buraki gotowane 120g

ziemniaki gotowane 200g

sok pomidorowy 1szt- 330ml

Herbata b/c

masło porcyjne 15g

chleb razowy 70g

chleb graham 60g

zielonogórska 25g

ser twarogowy 70g

jajko gotowane 1szt

mix sałat 12g

II kolacja- maślanka 1szt- 400g

Jadłospis zawiera najczęściej występujące alergeny: zboża, jaja, mleko, seler

Dobowe zestawienie wartości składników odżywczych

Rodzaj diety Wartość energetyczna kJ/kcal Tłuszcze (g) Kwasy tł. nasyc (g) Węglo-wodany (g) Cukry (g) Białka (g) Sól (g) Sód (mg) Błonnik (g) cholesterol (mg)
I 8727 2086 70,52 33,18 277,78 51,76 82,51 4,94 2 29,2 376,3
II 9051 2164 72,71 34,11 292,59 77,72 85,26 4,75 4 21,75 384,05
V 9850 2355 82,06 39,39 306,15 89,76 98,5 6,29 4 21,75 424,05
VI 9490 2267 80,81 40,72 268,63 69,02 108,65 10,97 4 27,15 426,8
Idź do oryginalnego materiału