Kolejki ustawiały się po pieczonego prosiaka. Dzień Wieprza udał się doskonale [ZDJĘCIA]

3 godzin temu
Organizatorami Dni Wieprza byli Wójt Gminy Tarnawatka, Gminna Biblioteka Publiczna w Tarnawatce oraz Sołectwo Wieprzów, a o bezpieczeństwo i oprawę kulinarną zadbali Koło Gospodyń Wiejskich i Ochotnicza Straż Pożarna. Festyn odbył się pod Patronatem Honorowym Starosty Tomaszowskiego i patronatem medialnym "Kroniki Tygodnia". Program artystyczny rozpoczął się mocnym akcentem – występem Vibe Crew, który porwał publiczność w świat hip-hopu. Chwilę później ogłoszono wyniki konkursu fotograficznego, w którym mieszkańcy uchwycili piękno gminy w obiektywie.Nie zabrakło też widowiskowych pokazów – Akademia Sztuk Walki zaprezentowała swoje umiejętności, wzbudzając aplauz najmłodszych i dorosłych widzów. Duże wrażenie zrobił również występ Julii Jadczyszyn.ZOBACZ TEŻ: Wieczór należał do zespołów G’old Relax i Jeszcze Jeden, a gwiazdą wieczoru był Markus P, którego koncert zgromadził liczne grono fanów. Na zakończenie imprezy scenę przejęli Dj Serfer i Dj Karol, zamieniając plac festynowy w ogromny parkiet taneczny.Dzień Wieprza to jednak nie tylko muzyka i zabawa, ale także święto lokalnych smaków. Ogromnym powodzeniem cieszyły się stoiska Kół Gospodyń Wiejskich, serwujące tradycyjne potrawy, a także stoiska lokalnych producentów – od miodów i wędlin, przez oleje, aż po unikatowe rękodzieło.Nie mogło zabraknąć dania-symbolu wydarzenia – pieczonego prosiaka, który od lat stanowi kulinarną wizytówkę festynu i przyciąga smakoszy z całego regionu.
Idź do oryginalnego materiału