58 osób uczestniczyło w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Koło Gospodyń Wiejskich przy Domy Kultury w Szówsku i Szkołę Podstawową w Szówsku. Warsztaty zorganizowane zostały we wtorek, 19 listopada przez członków Koła Gospodyń Wiejskich przy Domu Kultury w Szówsku, którego przewodniczącą jest Barbara Działo, we współpracy z dyrektor Szkoły Podstawowej w Szówsku Joanną Czyż. W czasie warsztatów zdrowej żywności przygotowywano sałatki owocowe. Inną potrawą, którą przyrządzano były podhalańskie „moskole” - placki ziemniaczane po góralsku. Szkolenie prowadziły zastępca przewodniczącej KGW Marzena Cieliczka wraz z członkami koła Krystyną Kapuśniak i Adamem Działo. Uczestnicy nie tylko mogli zapoznać się z przepisem, ale również skosztować i zabrać wypiek ze sobą. Dla wszystkich uczestników przygotowano też gofry. Warsztaty przeprowadzone były w trzech grupach, ogółem wzięło w nich udział 58 osób
Moskole i sałatki owocowe. Warsztaty kulinarne w Szówsku
ekspresjaroslawski.pl 1 miesiąc temu
- Strona główna
- Imprezy
- Moskole i sałatki owocowe. Warsztaty kulinarne w Szówsku
Powiązane
Giełda kolekcjonerska w WDK pełna skarbów z przeszłości
1 godzina temu
Koncert Noworoczny z Mikołajem i niespodziankami
2 godzin temu
Kielce. Giełda Kolekcjonerska
2 godzin temu
Polecane
Szczęsny czy Pena? Flick dostał pytanie o bramkarza
15 minut temu
W Neapolu tęsknią za Zielińskim? Włoch nie ma złudzeń
42 minut temu
Testy medyczne! Śląsk Wrocław dopina pierwszy transfer
53 minut temu