Moskole i sałatki owocowe. Warsztaty kulinarne w Szówsku

ekspresjaroslawski.pl 1 miesiąc temu

58 osób uczestniczyło w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Koło Gospodyń Wiejskich przy Domy Kultury w Szówsku i Szkołę Podstawową w Szówsku. Warsztaty zorganizowane zostały we wtorek, 19 listopada przez członków Koła Gospodyń Wiejskich przy Domu Kultury w Szówsku, którego przewodniczącą jest Barbara Działo, we współpracy z dyrektor Szkoły Podstawowej w Szówsku Joanną Czyż. W czasie warsztatów zdrowej żywności przygotowywano sałatki owocowe. Inną potrawą, którą przyrządzano były podhalańskie „moskole” - placki ziemniaczane po góralsku. Szkolenie prowadziły zastępca przewodniczącej KGW Marzena Cieliczka wraz z członkami koła Krystyną Kapuśniak i Adamem Działo. Uczestnicy nie tylko mogli zapoznać się z przepisem, ale również skosztować i zabrać wypiek ze sobą. Dla wszystkich uczestników przygotowano też gofry. Warsztaty przeprowadzone były w trzech grupach, ogółem wzięło w nich udział 58 osób

Idź do oryginalnego materiału