W legnickiej kawiarni White Bear Coffee (ul. Najświętszej Marii Panny 14) już jesień na całego. Mrożone kawy, dobre na letnie upały, ustąpiły miejsca w menu rozgrzewającym napojom z korzenną nutą. Podobnymi jesiennymi pysznościami od niedawna można delektować się także w KOKU Sushi. Śliwka, gruszka, malina, czekolada, cynamon, imbir, goździki i – przede wszystkim – królowa jesieni dynia to smaki, jakimi oczaruje Was teraz White Bear Coffee. Listę miśkowych nowości otwiera aromatyczna pumpkin spice latte na bazie espresso z dodatkiem mleka, przecieru dyniowego oraz bitej śmietany. Nie tylko zaskakuje smakiem, ale też skutecznie rozgrzewa w chłodne wieczory. Wymyślona w Ameryce receptura od dwudziestu lat zachwyca smakoszy oryginalnych kaw na całym świecie. Nareszcie można skosztować tego specjału także w Legnicy. W nowym menu dynia pojawia się również w wersji pumpkin spice raf, ze śmietanką.
Przez jesień White Bear Coffee serwuje ponadto latte o smaku wiśni z syropem toffe, gruszki albo pink chai latte z orientalną mieszkanką przypraw i piernikową nutą, przyjemnie oddziałującą na zmysły.
Wśród rozgrzewających napojów w nowym menu jest gorąca czekolada w kilku wariantach (z rozkoszną marshmallow, przecierem z dyni, wiśni lub malin) i