95 wystawców, którzy przyjadą z różnych regionów Polski i Europy pojawi się od dziś w alei kwiatowej, na placu Lotników i placu Adamowicza w Szczecinie. Wszystko w ramach Szczecińskiego Jarmarku Bożonarodzeniowego, który rusza już dziś (29.11)
Na jarmarku będzie można kupić sery prosto z Podhala, wiejskie przysmaki od podlaskich rolników, węgierskie kołacze, litewskie chleby na zakwasie oraz wędliny, a także wysoko cenione choszczeńskie miody, ukraińskie pielmieni oraz wiele innych regionalnych i wyjątkowych smakołyków. Nie zabraknie także naparów, nalewek i najlepszej jakości herbat oraz szczecińskiej czekolady, której zapach każdego dnia unosi się nad naszymi bulwarami.
W alei kwiatowej pojawią się stoiska z manualnie robionymi bombkami i stroikami, na placu Adamowicza wystawcy będą sprzedawać świąteczne wianki i drewniane dekoracje, a na placu Lotników tradycyjnie będzie można kupić choinki. W tym roku rękodzielników będzie więcej niż w poprzednich edycjach. To efekt rotacji w 5 domkach, w których została wprowadzona czasowa sprzedaż. W każdym z nich pojawi się minimum dwóch najemców z różnymi wyrobami. Natomiast w alei kwiatowej znajdzie się domek, w którym będzie można kupić produkty firmowane marką Zrobione w Szczecinie.
Jarmark startuje w piątek o godzinie 14 i potrwa do 22 grudnia.