Niewystarczająca temperatura przygotowania tego mięsa lub zbyt krótki czas obróbki może prowadzić do zakażenia i wystąpienia salmonellozy. W wyniku działań urzędowych Inspekcji Weterynaryjnej wykryto obecność Salmonella z grupy O:9 (D1) w 4 z 5 próbek oraz Salmonella z grupy O:7 (C1) w 1 z 5 badanych próbek polędwiczek z kurczaka o smaku jogurt-morela. Produkt jest przeznaczony do spożycia po obróbce cieplnej, co minimalizuje ryzyko zakażenia, jednak ryzyko przeniesienia bakterii z mięsa na inne powierzchnie, niewystarczająca temperatura lub zbyt krótki czas obróbki może prowadzić do zakażenia człowieka i wystąpienia salmonellozy. Szczegóły dotyczące produktów: Nazwa produktu: Polędwiczki z kurczaka o smaku jogurt-morela. Surowy wyrób mięsny. 400g Numer partii: 2271007009 Termin przydatności do spożycia: 13.06.2025 Wyprodukowano przez: Animex Kutno Sp. z o.o. Oddział K 2 w Kutnie, ul. Południowa 4, 99-300 Kutno, weterynaryjny numer identyfikacyjny PL 10024001 WE Wyprodukowano dla: Jeronimo Martins Polska S.A.,
GIS: Wykrycie Salmonelli w polędwiczkach z kurczaka z popularnej sieci sklepów
zambrow.org 1 dzień temu
- Strona główna
- Medycyna lokalna
- GIS: Wykrycie Salmonelli w polędwiczkach z kurczaka z popularnej sieci sklepów
Powiązane
Dzień Tolerancji i Godności Osób z NIepełnosprawnością
1 godzina temu
Tarnobrzeg: Szkoła Rodzenia rośnie w siłę
2 godzin temu
Winda dla ośrodka
3 godzin temu
Polecane
Jakie są subtelne objawy autyzmu u dziewcząt?
2 godzin temu
Rekin zaatakował 9-latkę
2 godzin temu
Co ile wymienia się przepływomierz?
2 godzin temu