Niewystarczająca temperatura przygotowania tego mięsa lub zbyt krótki czas obróbki może prowadzić do zakażenia i wystąpienia salmonellozy. W wyniku działań urzędowych Inspekcji Weterynaryjnej wykryto obecność Salmonella z grupy O:9 (D1) w 4 z 5 próbek oraz Salmonella z grupy O:7 (C1) w 1 z 5 badanych próbek polędwiczek z kurczaka o smaku jogurt-morela. Produkt jest przeznaczony do spożycia po obróbce cieplnej, co minimalizuje ryzyko zakażenia, jednak ryzyko przeniesienia bakterii z mięsa na inne powierzchnie, niewystarczająca temperatura lub zbyt krótki czas obróbki może prowadzić do zakażenia człowieka i wystąpienia salmonellozy. Szczegóły dotyczące produktów: Nazwa produktu: Polędwiczki z kurczaka o smaku jogurt-morela. Surowy wyrób mięsny. 400g Numer partii: 2271007009 Termin przydatności do spożycia: 13.06.2025 Wyprodukowano przez: Animex Kutno Sp. z o.o. Oddział K 2 w Kutnie, ul. Południowa 4, 99-300 Kutno, weterynaryjny numer identyfikacyjny PL 10024001 WE Wyprodukowano dla: Jeronimo Martins Polska S.A.,
GIS: Wykrycie Salmonelli w polędwiczkach z kurczaka z popularnej sieci sklepów
zambrow.org 3 miesięcy temu
- Strona główna
- Medycyna lokalna
- GIS: Wykrycie Salmonelli w polędwiczkach z kurczaka z popularnej sieci sklepów
Powiązane
Nowy most w Porcie Czerniakowskim otwarty
4 godzin temu
W Elblągu powstaną mieszkania na wynajem
4 godzin temu
Sandomierz: Coraz bliżej chemioterapii na miejscu
6 godzin temu
17.09.2025 Gorąca linia Radia Lublin
7 godzin temu
Polecane
3:1 gegen Chelsea - Kane führt Bayern zu Statement-Sieg
2 godzin temu
King pushes green legacy as Trump vows to drill
3 godzin temu
Sikorski: prezydent nie jest szefem rządu
3 godzin temu
Nawet nie 15 zł. Emeryci będą w szoku: groszowe podwyżki
4 godzin temu