Wytwórca lodów rzemieślniczych z Baborowa powalczy o tytuł najlepszego smaku na świecie. Tomasz Szypuła chce w marcu przyszłego roku podbić włoski finał Gelato Festival World Masters produktem 'Hyćka'.
To smak kwiatów i owoców czarnego bzu. Droga do finałowej '50' na świecie jest długa - eliminacje realizowane są przez trzy lata, a później trzeba zająć pierwsze lub drugie miejsce w półfinale. - Jest wiele różnic między lodami rzemieślniczymi a tymi w dużych sklepach - mówi Tomasz Szypuła.- Lody rzemieślnicze są produkowane z najlepszych składników, jak najbardziej naturalnych i nieprzetworzonych, o ile tylko da się. Inna sprawa, one są robione z dnia na dzień - to są lody świeże, a nie takie przemysłowe, które leżą przez pół roku czy rok i też można zjeść je. Do nich używa się odpowiedniego bilansu, żeby były kremowe i dobre przez chociaż dwa dni, ale nie przez pół roku.Tomasz Szypuła mówił na naszej antenie, jak powstają lody rzemieślnicze i na co trzeba zwracać uwagę.- Każde lody składają się z suchej i mokrej masy. W każdych lodach są składniki dobrane według odpowiednich proporcji. Każde…Lody rzemieślnicze z Baborowa powalczą o tytuł najlepszych na świecie. Finał w marcu
1 miesiąc temu
Zdjęcie: Tomasz Szypuła [fot. www.facebook.com/Tomasz Szypuła]
- Strona główna
- Sport lokalny
- Lody rzemieślnicze z Baborowa powalczą o tytuł najlepszych na świecie. Finał w marcu
Powiązane
Wieczór Sylwestrowy w kinie
5 godzin temu
VII edycja Turnieju Wigilijnego przed nami
6 godzin temu
Stadion ma mieć ponad 10 tysięcy miejsc dla widzów
7 godzin temu
Pogoń Mogilno nawiązała współpracę z ProUp Sport Group
8 godzin temu
Polecane
FC Barcelona drżała o wynik meczu z trzecioligowcem
6 godzin temu














