Spożycie tej konserwy może spowodować reakcję alergiczną [FOTO]

zambrow.org 1 miesiąc temu

Na etykiecie produktu nie umieszczono informacji dotyczącej obecności składnika alergennego. Osoby z alergią na białko soi nie powinny spożywać wskazanej w komunikacie partii produktu. Obecność białka soi w konserwie turystycznej została stwierdzona podczas badań przeprowadzonych przez Państwową Inspekcję Sanitarną. Na etykiecie produktu nie umieszczono informacji dotyczącej obecności tego składnika alergennego. Spożycie produktu przez osoby z alergią na białka soi może wywołać u nich reakcję alergiczną. Szczegóły dotyczące produktu: Produkt: Konserwa turystyczna. Mielonka wieprzowa sterylizowana, Sokołów, 300 g Numer partii: 03.03.2026 416A.E Data minimalnej trwałości: 03.03.2026 Producent: Sokołów S.A., Al.550-lecia 1, 08-300 Sokołów Podlaski, weterynaryjny numer identyfikacyjny PL 18040201 WE Aktualnie przeprowadzana jest dokładna analiza przyczyn niezgodności i ustalanie działań naprawczych. UWAGA: Osoby z alergią na białko soi nie powinny spożywać wskazanej w komunikacie partii produktu!

Idź do oryginalnego materiału